În urma pandemiei de coronavirus, învățământul a fost dur afectat. Încercarea la care a fost supus acest domeniu a dus la desfășurarea activității educative în mediul online, pentru a preveni aglomerarea din sălile de curs și, implicit, infectarea cu noul coronavirus. Cu toate acestea, examenul de Bacalaureat 2020 se desfășoară în regim fizic. Prima sesiune a luat sfârșit, precum și cea specială, pentru cei care nu s-au putut prezenta la prima înfățișare din motive medicale. Urmează sesiunea de toamnă, la care vor participa cei care nu au putut promova sau care au alte motive. Ministerul Educației a efectuat calendarul și a fost dat spre publicare în Monitorul Oficial.
Înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie. Documentele tip de înscriere, completate şi semnate, pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ, centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.
Examenele sunt programate în intervalul 24-27 august, după cum urmează:
„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice“, transmite MEC, într-un comunicat de presă.
Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie, în jurul orei 12:00. Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 – 20,00.
La fel ca la prima sesiune, rezultatele vor fi anonime și vor putea fi verificate pe baza codului primit de fiecare elev. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
Pentru a promova, fiecare elev trebuie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, trebuie să susțină toate examenele și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare. În plus, media celor trei probe trebuie să fie minimum 6 pentru a fi considerat admis.
Acest site foloseste cookies.
Read More