Educatie

Declarații pe propria răspundere pentru școala online

Ministrul Educației a introdus declarații pe propria răspundere pentru școala online, destinate atât elevilor cât și cadrelor didactice. Acestea sunt considerate inutile și redundante de către reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Declarații pe propria răspundere pentru școala online

Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal.

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi, în care toți „se obligă” să nu înregistreze sau să distribuie imagini din timpul cursurilor pe net și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

Cu privire la acestea, Consiliul Național al Elevilor a spus că Ministerul Educației vrea ca părinții, elevii și profesorii să semneze declaraţii pe propria răspundere în care aceștia se obligă să nu înregistreze sau să distribuie cursurile online.

„Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități de învățământ trec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ”, au transmis reprezentanții elevilor.

La acest moment, toate instituțiile de învățământ din Capitală sunt închise, iar elevii învață de acasă. Măsura a fost luată de către autoritățile centrale, ca urmare a numărului mare de cazuri de infectare cu noul virus. În afară de școli, s-au închis restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de spectacol și sălile cu jocuri de noroc. Aceste activități au fost suspendate pe o perioadă de cel puțin 14 zile.

De asemenea, în București, masca de protecție a devenit obligatorie atât în interior cât și în exterior. Ea trebuie să acopere atât gura cât și nasul celui care o poartă.

 

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More