Educatie

Elevii ar putea reveni la școală din semestrul al doilea. Anunț important din partea oficialilor

Redeschiderea școlilor este unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului. Deși al doilea semestru al anului trecut s-a desfășurat online, autoritățile au decis deschiderea școlilor anul acesta. Această revenire în bănci nu a durat prea mult, deoarece școlile au fost din nou închise din cauza numărului mult prea mare de infectări. Cu toate acestea, românii își doresc deschiderea școlilor, mai ales cei care nu au posibilitatea de a sta cu cei mici.

Când revin elevii la școală

Elevii din toată țara își desfășoară activitatea educativă în mediul online, de când autoritățile au decis că școala față în față este riscantă. Singurele care au rămas deschise sunt creșele și instituțiile în regim asfter school. Mai mult, țara noastră se află în carantină parțială. Astfel, printre altel,e oamenii nu au voie să iasă din case în intervalul 23.00-05.00, sunt obligați să poartă masca de protecție și în spațiile închise, iar restaurantele și cafenelele interioare s-au închis.

Cât despre elevi, aceștia ar putea reveni în bănci în cel de-al doilea semestru al acestui an, cel mai devreme. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion.

Cristina Tunegaru, profesoară de Limba și literatura română, a vorbit despre ce înseamnă învățământul online și care sunt riscurile lui. Astfel, ea a explicat că școala față în față se desfășoară într-un alt mediu, elevii au ocazia de a socializa, iar dialogul are o altă formă. Profesoara crede că elevul, odată scos din mediul lui, nu va mai avea aceleași rezultate la învățătură și cu greu se va adapta noilor măsuri la care a fost supus.

„Există un mare adevăr aici. Orele din școala online sunt foarte greu de realizat în ceea ce privește motivarea copiilor. În sistemul clasic, copii vin la școală într-un mediu instituționalizat, se întâlnesc cu colegii lor, se împrietenesc cu ei, dialogul are întotdeauna și o altă încărcătură emoțională. E extrem de important în pedagogie și mai ales în ceea ce îi privește pe copiii mici, de școală primară. Ei trebuie să fie alături de colegii lor, într-o relație cu învățătorii, cu profesorii. Dacă îi scoatem din mediul acela instituționalizat și școala se petrece la distanță, evident că apare demotivarea și e foarte greu să îi ții pe copii mici atenți, la distanță, fără ca ei să vadă că este un profesor acolo.”, a declarat Cristina Tunegaru.

Recent, vicepremierul României, Raluca Turcan, a susținut că școala online a avut un efect negativ asupea copilului său. Comportamentul celui mic este schimbat în rău, deoarece acesta a devenit, în doar câteva săptămâni, mai introvertit și mai leneș, fiind mai demotivat în ceea ce privește școala.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More