Educatie

Evaluarea Națională 2020. Ce perle au scris elevii la Limba română

Elevii au susținut Evaluarea Națională în regim de pandemie. Astfel, luni, 15 iunie, a avut loc proba la limba și literatura română, iar miercuri, 17 iunie, proba la matematică. Susținerea acestor examene a reprezentat cu adevărat o provocare pentru copii, mai ales că activitatea lor școlară a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus care a închis școlile. Nu toți elevii au fost la fel de bine pregătiți, drept dovadă stând perlele pe care le-au observat corectorii în lucrările acestora.

Evaluarea Națională 2020. Ce perle au scris elevii la Limba română

Se pare că Evaluarea Națională de anul acesta a fost o provocare pentru unii elevi, în special proba la Limba și literatura română. Subiectele le-au dat bătăi de cap unora, iar profesorii corectori au fost uimiți de perlele acestora.

Un text biografic referitor la Traian Vuia a fost sursa de ironie, cel mai probabil involuntară, a unor susținători ai examenului. În timp ce unii au spus că marele inventator s-a născut în județul cu numele chiar de „Traian Vuia”, alții au precizat că „a proiectat un automobil , gen de zburat”. De asemenea, unii au vorbit cu părere de rău despre starea materială a lui Traian Vuia, precizând într-un mod personal că se confrunta cu mari probleme financiare și că a reușit să facă rost de bani cerșind: „A rămas fără bani de facultate și se împiedica de piedici ca să-și facă avion de zbor.”

„Traian era lipit, lipit. Un an a stat la facultate, dar a strălucit mai departe. Și a plecat la Paris să cerșească.”

Și gramatica le-a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa aVIII-a.

  • Cuvântul “balconaș” s-a format dintr-un balcon, prin metoda constrângerii.
  • Rolul cratimei din “să urce-n pod” e să se urce în pod.
  • În cuvintele date sunt diftongi, adică mai mulți ftongi adunați.​
  • Cuvântul “oprită” s-a format după ce cineva a închis geamul, iar lumina fierbinte a soarelui s-a oprit în el.
  • Mama inconștientă își lasă copilul să se suie în pod, chiar dacă poate să cadă în cap!

La Evaluarea Naţională din acest an, peste 11.000 de copii au renunţat să se prezinte la examen, cei mai mulţi din Iaşi, Bacău şi Bihor, în special din comunităţile sărace din zonele rurale.

Rezultatele la Evaluarea Națională

Anul acesta, rezultatele la Evaluarea Națională vor putea fi aflate doar de elevi. Anul acesta, notele vor fi anonime, numele candidatului nu va fi precizat alături de ele și nu va mai avea acces toată lumea la acestea. Numele a fost înlocuit cu un cod unic, cunoscut doar de elev. Rezultatele se afișează pe data de 22 iunie.

Acest site foloseste cookies.

Read More