Connect with us
Evaluarea Națională 2021. Când dau examenele elevii din localitățile carantinate

Educatie

Evaluarea Națională 2021. Când dau examenele elevii din localitățile carantinate

Luni, 29 martie 2021 elevii de clasa a VIII-a încep simulările pentru examenul de Evaluare Națională. Prima probă pe care o vor susține este cea la Limba și literatura română. Nu toți elevii vor susține simulările săptămâna aceasta. Cei aflați în localitățile carantinate vor da simulările după ce se ridică carantina, însă nu mai târziu de 15 mai 2021.

Evaluarea Națională 2021

Simulările pentru examenul de Evaluarea Națională 2021 au început cu proba la Limba și literatura română pentru elevii care nu sunt în localități carantinate. Marți are loc proba Matematică, urmând ca pe 31 martie să fie simularea probei la Limba maternă pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Elevii care participă la simularea Evaluării Naționale 2021 pot intra în clase până la ora 08.30. Examenul  începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte. Absolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Probele sunt supravegheate audio-video și la simulare, la fel ca în cazul examenelor propriu-zise. Cadrele didactice vin la școală în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021

29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Elevii absolvenți de clasa a VIII-a care aparțin de localitățile carantinate vor susține simulările cu prezență fizică când se ridică măsura carantinării, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Totuși, elevii din zonele carantinate vor putea  susține simulările la școlile din afara localității carantinate, la care învață ei, pentru a participa la simulările examenelor naționale.

Conform unui document al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență:

„Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”.

Anul acesta, examenul de Evaluare Națională va avea loc după cel de Bacalaureat, o măsură fără precedent luată de către Ministerul Sănătății.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top