Connect with us

Educatie

Informații importante pentru elevii de clasa aVIII-a! Când are loc sesiunea suplimentară

Educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii de la începutul pandemiei. O mulțime schimbări au avut loc încă de la debutul crizei sanitare în țara noastră, iar elevii și studenții le-au simțit cel mai mult. O nouă schimabre a fost anunțată de curând, pentru elevii din clasa a VIII-a, care se pregătesc de Evaluarea Națională

Sesiune suplimentară la Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va fi organizată o sesiune suplimentară pentru examenul de Evaluare Națională. El consideră că, dacă elevii de a XII-a au o a doua șansă, la fel trebuie să se întâmple și cu copii din clasa a VIII-a care nu se pot prezenta la examen din diferite motive, în special de ordin medical.

”Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională.

Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă, în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am reorganizat acea sesiune suplimentară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu

Ministrul crede că nu vor fi multe cazuri de elevi care să nu se poată prezenta la prima sesiune de examen și speră că testarea se va desfășura așa cum trebuie și vom reveni cât mai repede la viața normală.

Calendar Evaluarea Națională 2021:

Calendarul Admiterii la liceu 2021, stabilit prin ordin de ministru din august anul trecut, a fost modificat la finalul lunii trecute. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pe locurile de la liceu are loc pe 24 iulie, în loc de 16 iulie, cum era în ordinul inițial. Completarea fișelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, față de 8-14 iulie, cum era în calendarul Admiterii.

  • 07 – 11 iunie 2021: Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021: Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (orele 16:00 – 19:00) – 30 iunie 2021 (orele 8:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top