Connect with us
Ministrul Educației, apel înainte de începerea școlii: „Să fim împreună!”

Educatie

Ministrul Educației, apel înainte de începerea școlii: „Să fim împreună!”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut un apel către toți românii chiar înainte de începerea școlii. Ministrul a pus accent pe faptul că ne aflăm într-o situație dificilă și toți trebuie să facem eforturi pentru ca elevii să se poată întoarce la școală și să fie totodată în siguranță.

Ministrul Educației susține că cel mai important este  „să fim împreună”

Monica Anisie a subliniat faptul că atât elevii cât și profesori își doresc să fie prezenți în clase și să înceapă școala în mod normal. De aceea este necesar ca noi toți să facem eforturi în acest sens: „Ne aflăm într-o situație dificilă, să punem umărul cu toții la revenirea copiilor la școală”, a precizat ministrul într-un interviu.

Anisie a atins și un subiect sensibil, în condițiile în care mai multe persoane i-au cerut demisia în această perioadă, pe motiv că nu a gestionat în mod corespunzător situația începerii școlii. „Să încetăm să politizăm educația”, a subliniat ferm Monica Anisie. Ministrul a făcut un apel către toți părinții și dascălii, precizând că este nevoie „să fim împreună” pentru a putea trece cu bine de această perioadă și pentru ca toți elevii să își continuie cursurile în deplină siguranță.

Până în acest moment 106 cadre didactice sunt spitalizate și 91 se află în concediu medical. Alți 293 de profesori sunt în carantină și și-au exprimat dorința de a face cursuri online cu elevii lor. Ministrul Educației a mai declarat că 96.312 profesori au urmat peste vară programe de formare pentru învățământ online și sunt pregătiți să își desfășoare activtatea în acest mod.

La ora actuală există 11 judeţe – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui – unde nicio unitate de învăţământ nu se află în scenariul roşu. Acestea pot fără probleme să își desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde.

„Am avut o videoconferinţă cu inspectorii generali şcolari. Aş vrea să vă spun că sunt 11 judeţe în care nu avem nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu – Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui. În aceste judeţe activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul verde sau galben. De asemenea, la acest moment, în conformitate cu deciziile luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă sau comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă avem următoarea situaţie: 12.423 unităţi care funcţionează în verde, 4.915 unităţi în scenariul galben şi 262 de unităţi în scenariul roşu.”, a declarat Monica Anisie.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top