Connect with us
Ministrul Educației: "Din 8 februarie, elevii vor sta câte doi în bancă, fără despărțitor din plexiglas"

Educatie

Ministrul Educației: Cum vor sta elevii în bănci, din 8 februarie. Ce se întâmplă cu despărțitoarele de plexiglas

Ministrul Educației a făcut miercuri seară câteva precizări legate de reîntoarcerea elevilor în unitățile de învățământ. Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii vor sta câte doi în bancă, fără despărțitor din plexiglas. Acesta va fi înlăturat acolo unde a existat până acum. Luni, 8 februarie, se întorc la școală fizic la școală, 2,4 milioane de elevi.

Ministrul Educației: Câte doi elevi în bancă, fără despărțitor de plexiglas

Potrivit Ministrului Educației, luni, 8 februarie se întorc fizic la școală 2,4 milioane de elevi. Ei vor sta câte doi în bancă, fără despărțitor de plexiglas. Sorin Cîmpeanu a precizat la Digi24 că instituțiile de învățământ au stocuri de peste un milion de litri de dezinfectant și peste 37 milioane de măști de protecție.

Miercuri, 3 februarie, va fi publicat un ordin comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății care va conține măsurile pentru reluarea cursurilor.

Elevii vor sta câte doi în bancă, fără despărțitoare de plexiglas. Acestea vor fi scoase, întrucât și alte țări le-au încercat și nu s-au dovedit eficiente.

Sorin Cîmpeanu a spus că cea mai bună măsură de protecție rămâne masca, mai bună chiar decât distanțarea fizică, și că atât elevii, cât și profesorii vor purta măști.

Klaus Iohannis: Pregătiți copiii pentru școală

Anunțul cu privire la deschiderea școlilor a fost dat luni de către șeful statului. Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu factorii de decizie, la finalul căreia a dat vestea mult așteptată de elevi, părinți și profesori.

Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritatea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile, În consecință am decis ca începând de luni majoritatea copiilor să meargă fizic la școală, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, în afară de localitățile aflate în carantină, indiferent de rata de incidență, toți copiii de la grădiniță și cei din clasele I-IV vor merge la școală.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top