Connect with us
Ministrul Educației: Elevii care se întorc la școală primesc măști de protecție

Educatie

Ministrul Educației: Elevii care se întorc la școală primesc măști de protecție

Ministrul Educației a făcut declarații despre reîntoarcerea elevilor la școală. El a spus că aceștia vor primi măști de protecție. O decizie oficială și definitivă cu privire la redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie. Deocamdată, data la care se dorește reluarea orelor în sistem normal este 8 februarie – când începe al doilea semestru.

Elevii care se întorc la școală primesc măști de protecție

Sorin Cîmpeanu a spus că elevii care încep fizic școala din 8 februarie vor primi măști de protecție. Potrivit ministrului există în stoc peste 37 de milioane de măști doar în învățământul preuniversitar. Tot Ministrul Educației a spus că există stoc și de substanțe dezinfectante.

Declarațiile au fost făcute la webinarul online organizat de Ministerul Educației.

„Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Școlile se vor redeschide pe 8 februarie, dar un anunț oficial în acest sens va fi formulat pe 2 februarie, după ce factorii de decizie vor analiza contextul epidemiologic.

Dacă elevii vor reveni în bănci, elevii vor purta măști de protecție și vor respecta regulile de igienă și distanță fizică.

Bilanț coronavirus 29 ianuarie 2021

Până astăzi, 29 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 724.250 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 669.175 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.737 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 667 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 18.196 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top