Connect with us
Modificări în programele de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Anunț Ministrul Educației

Educatie

Modificări în programele de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Anunț Ministrul Educației

Un nou anunț vine vineri, 5 februarie 2021, de la Ministrul Educației. Cu doar 3 zile înainte de începerea semnestrului 2, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunță că apar schimbări în programele de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2021.

Ministerele Educației și Sănătății au modificat documentul care aprobă setul de reguli pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor în România.

Programe de examen pentru Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională 2021

„Am semnat ordinul de ministru pentru adptarea la realități a examenelor de bacalaureat și evaluare naționale , conform cu relitățile acestui an, va fi publicată azi în Monitorul Oficial”, a anunțat Sorin Cîmpeanu

„DSP-urile au anunțat încă de dimineață împărțirea școlilor pe scenarii, avem un plan ministerul Educației va monitoriza împreună cu autorităților locale respectarea regulilor pentru a asigura o stare cât mai bună pentru școlile din România. Știm și când vor fi suspendate cursurile, este prevăzut asta în ordinul de ministru. Aș vrea să precizez încă o dată, elevii cu vulnerabilități nu trebuie să-și prelungească adeverințele medicale, iar acestea pot fi transmise electronic către profesori. A doua categorie exceptată sunt elevii care au persoane în familie cu vulenrabilități cronice. A treia recomndare pentru copiii care prezintă simptome specifice cât de mici se recomandă să nu fie trimiși la școală, nu trebuie decât informat cadrul didactic, NU se vor pune absențe”, a explicat ministrul educației.

La conferința de presă de vineri a fost prezent și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta punctat faptul că nu este nevoie de adeverință de la medicul de familie pentru reînceperea școlii.

Elevii cu boli cronice, care au deja adeverințe mai vechi, le pot trimite pe acestea. Cei doi miniștri au explica faptul că nu este solicitată nicio vizită la medicul de familie pentru elevi.

Sfaturile autorităților sunt ca părinții să fie în permanență atenți la starea de sănătate a copiilor. La orice urmă de boală, aceștia trebuie să rămână acasă. În cazul unui membru al familiei bolnav, elevul va sta tot acasă. În cazul în care un cadru didactic se îmbolnăvește, acesta va fi înlocuit. Dacă nu poate fi înlocuit, cursurile se vor desfășura online.

Luni, pe 8 februarie, începe Semestrul II din anul școlar 2020-2021.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Se schimbă structura anului școlar! Modificări importante și la examenele naționale - Stiri Incurajari 24/7

  2. Pingback: Modificări în programele de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Anunț Ministrul Educației - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top