Din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm, mai multe domenii au fost afectate și au suferit modificări majore. Pe lângă economie sau turism, învățământul a fost greu pus la încercare. Astfel, școlile au fost închise, iar elevii și-au desfășurat activitatea în mediul online, ceea ce a reprezentat o mare provocare. Situația din țara noastră s-a agravat din ce în ce mai rău, semn că pericolul nu a dispărut. Cu toate acestea, autoritățile susțin începerea noului an școlar și, oficial, acesta va incepe la 14 septembrie. În acest context, Ministrul educaţiei Monica Anisie a afirmat că se pregătește o ordonanţă de urgenţă care va reglementa învăţământul online.
Președintele a lămurit situația cu privire la începerea școlii și a declarat că elevii vor începe cursurile în data de 14 septembrie. Cursurile în incinta școlilor vor începe pentru majoritatea elevilor în septembrie, însă există mai multe scenarii pe care autoritățile le-ar putea lua în considerare, în funcție de cum evoluează pandemia de coronavirus în țara noastră.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat marți, 11 august, la ședinta Comisiei pentru învățământ a Senatului, că este în pregătire o ordonanță de urgență care va reglementa învățământul online, precum și un proiect care vizează modificarea Legii 55/2020 privind prezența fizică la cursuri, în sensul în care să permită descentralizarea deciziei la nivelul țcolilor, inspectoratelor școlare și direcțiilor de sănătate publică.
Ea a precizat că se vor va face modificări la articolul 38 al Legii 55 în sensul că activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
„Este vorba, pe de o parte, de o ordonanţă de urgenţă cu precizările clare pentru modul în care vom susţine cursurile în sistem online. (…) A existat o astfel de ordonanţă de urgenţă pentru anul şcolar 2019-2020. Ea este valabilă numai până la 31 august 2020 pentru învăţământul preuniversitar şi până la 31 septembrie pentru învăţământul universitar. Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, a declarat Anisie.
Acest site foloseste cookies.
Read More