Connect with us
Noul calendar de admitere la liceu 2020: completarea opțiunile de înscriere în 2-6 iulie, repartizarea în 10 iulie

Educatie

Noul calendar de admitere la liceu 2020: completarea opțiunilor de înscriere în 2-6 iulie, repartizarea în 10 iulie

Luni, 25 mai, dimineață, Ministerul Educației că a probat noul calendar de admitere la liceu 2020. Înscrierea la probele de aptitudini se va putea face în perioada 2-5 iunie. Completarea opțiunilor în cadrul fișelor de înscriere de către elevii de clasa a VIII-a și de părinții lor se va putea face în intervalul 2-6 iulie 2020. Repartizarea computerizată se va face în data de 10 iulie 2020.

Noul calendar de admitere la liceu 2020: completarea opțiunilor de înscriere în 2-6 iulie, repartizarea în 10 iulie

Ordinul de ministru nr.4.317/2020 prin cadrul căruia a fost aprobat Calendarul actualizat al organizării și desfășurării admiterii în învățământul liceal de stat pentru următorul an școlar, 2020-2021 va fi publicat în Monitorul Oficial.

În contextul epidemiei actuale, tot ce înseamnă ședințe de instruire cu părinții și elevii pentru admiterea la licee, se va face prin mijloace electronice de comunicare. Se vor folosi instrumente precum: telefon, email, videoconferință.

De asemenea, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții de clasa a VIII-a și părinții lor se va face la fel. Admiterea candidaților pe locurile destinate rromilor se va face în mod computerizat în cadrul unei sesiuni distincte.

Pentru admiterea la liceu se va folosi o medie de admitere. Acesta se va calcula ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluare națională – 80% și media generală de absolvire a claselor V-VIII – 20%.

Pe 27 mai 2020, în prima zi din noul calendar de admitere se va afisă oferta de școlarizare sau de formare profesională. Astfel elevii vor putea vedea profilurile, domeniile și calificările profesionale pentru învățământul liceal pe filiera tehnologică.

Înscrierea pentru susținerea probelor de aptitudini se va putea face în interval 2-5 iunie. Opțiunile în fișele de înscriere vor fi completate de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții lor în perioada 2-6 iulie 2020. Repartizarea computerizată se va face în data de 10 iulie 2020.

Calendarul complet al admiterii în învățământului liceal de stat este disponibil aici.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top