Connect with us
Număr record de candidați la admiterea de la Medicină

Educatie

Număr record de candidați la admiterea de la Medicină

Zi importantă pentru mii de absolvenți de liceu care visează să devină medici. Peste 3.300 de candidaţi susţin duminică examenul de admitere la Universitate de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, examenul se desfășoară la Romexpo, în condiții speciale.

Număr record de candidați la admiterea de la Medicină

La Facultatea de Medicină, sunt 2.246 de concurenţi pe 660 de locuri.  Reprezentanții UMF spun că este un număr record de candidați. Potrivit Hotnews, pentru concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi. Dintre aceștia – 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali.

Aceştia, cu excepția celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

Rectorul universității spune că este o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de candidați față de anul trecut.

“Din perspectiva numărului candidaților înscriși în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, asistăm anul acesta la o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenți față de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenților de liceu față de profesia de medic. Cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condițiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătății prin care statutul de medic va fi foarte bine poziționat în ierarhia socio-profesională și superpozabil sistemelor sanitare occidentale”, a declarat pentru Hotnews, rectorul universității.

În acest an, examenul are loc în condiții speciale. Se desfășoară în mai multe spații din Centrul Expozițional Romexpo, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top