Pandemia a provocat numeroase schimbări. De la izbucnirea crizei sanitare, oamenii au fost nevoiți să se supună provocărilor care au venit odată cu noul virus al momentului. Viețile noastre s-au schimbat complet, lucrurile obișnuite au suferit și ele modificări, iar mai multe domenii au fost afectate semnificativ. Pe lângă economie și sistemul sanitar, care au avut mult de suferit, educația a fost și ea dur pusă la încercare. Deși multe state au decis să închidă școlile, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încurajează ca școlile să rămână deschise.
Situația a scăpat de sub control în Europa și majoritatea statelor se confruntă cu o explozie de cazuri. Riscul de îmbolnăvire a crescut semnificativ în ultima perioadă, motiv pentru care reprezentantul OMS, Hans Kluge, susține că măsurile de prevenire a îmbolnăvirii nu ar trebui să se relaxeze, ci să se intensifice, iar eforturile de reducere a riscului de infectare trebuie să fie din ce în ce mai multe.
”Observăm o explozie’ a contagierilor cu ‘un milion de cazuri suplimentare în numai câteva zile în Europa şi vedem, de asemenea, mortalitatea crescând încetul cu încetul. ‘Nu ne putem relaxa şi va fi o perioadă mai dificilă, trebuie să fim sinceri în această privinţă.”, a declarat Hans Kluge.
Directorul biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a explicat și că purtarea măștii de protecție în toate spațiile și controlul adunărilor numeroase reprezintă unele dintre cele mai eficiente măsuri de prevenire a infectării cu noul virus, putând fi salvate 261.000 de vieți până în luna februarie în acest sens.
Zona Europa a OMS, care cuprinde 53 de ţări, printre care şi Rusia, a înregistrat de la începutul pandemiei peste 11,8 milioane de cazuri şi aproximativ 295.000 de decese. Numai în ultima săptămână au fost confirmate circa 1,8 milioane de noi cazuri de infectare şi aproximativ 19.500 de decese.
În ceea ce privește școlile, reprezentantul OMS crede că ele trebuie să rămână deschise până la capăt. Deși lucrurile nu stau deloc bine în Europa, el crede că școlile nu reprezintă cel mai mare pericol, iar această generație nu trebuie să aibă de suferit din cauza pandemiei în ceea ce privește educația.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-11-05T21:05:11+02:00 21:05
Acest site foloseste cookies.
Read More