Premierul Florin Cîțu a declarat că dacă lucrurile rămân așa cum sunt este clar că vom începe școala pe 8 februarie. Acesta este termenul promis de către autorități. Pe 8 februarie începe semestrul al doilea, iar atunci ar urma revenirea elevilor în bănci. La acest moment, elevii din România fac școala online, de acasă.
Cu privire la redeschiderea școlilor pe data de 8 februarie, premierul României Florin Cîțu a declarat că dacă lucrurile rămân cum sunt este clar că va începe școala pe 8 februarie. Decizia finală se va lua pe data de 2 februarie.
El a precizat că trebuie să păstrăm măsurile de restricție, trebuie să purtăm mască, să păstrăm distanțarea fizică și toate celelalte măsuri care au dat rezultate până acum, spune Cîțu.
„Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu, marţi, la Europa FM.
Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că relaxarea restricțiilor, deschiderea școlilor și a economiei nu depinde de ce vrea Guvernul, ci de contextul evoluției pandemiei de coronavirus. Dacă totul va merge bine ne vom putea relaxa mai rapid. În caz contrar vom mai avea de așteptat.
„Ele merg mână în mână acum, acelaşi răspuns pe care l-am dat şi pentru deschiderea şcolilor. Monitorizăm zilnic şi depinde doar de noi, nu depinde de guvern, nu guvernul ia o decizie de a deschide sau a nu deschide şcolile aşa… în afară, într-un bubble. Nu, luăm această decizie în contextul evoluţiei pandemiei în România şi a campaniei de vaccinare, dacă merg bine vom relaxa mai rapid, dacă nu merg bine, din păcate, nu vom putea”, a mai declarat premierul Cîțu.
Elevii din România s-ar putea întoarce la școală din 8 februarie. Anul 2020 a fost unul plin de provocări pentru învățământul din România. Copiii au făcut cursuri online, de acasă, din fața tabletelor ori a computerelor. Mulți dintre ei nu au avut acces nici măcar la astea.
Închiderea școlilor a fost una dintre măsurile luate de autorități cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului. Inițial s-a mers pe trei scenarii – galben, roșu li verde. În cel galben s-a făcut învățământ mixt – la școală și online, cel roșu a presupus școală exclusiv online, iar cel verde a presupus școala normală.
După ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător, autoritățile au decis ca elevii să stea acasă și să învețe online, ceea ce se întâmplă și la această oră.
Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-20T09:39:40+02:00 9:39
Acest site foloseste cookies.
Read More