Connect with us
Redeschiderea școlilor pusă sub semnul întrebării! Situația s-a schimbat complet

Educatie

Redeschiderea școlilor pusă sub semnul întrebării! Situația s-a schimbat complet

Redeschiderea școlilor este pusă sub semnul întrebării. Situația s-a schimbat odată cu apariția unui focar cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, care a fost descoperită într-o unitate de învățământ din București. În această situație, ministrul Sănătății a recomandat prudență față de măsurile de relaxare. Ce se întâmplă, totuși, cu școlile care urmau să fie deschise de pe 8 februarie.

Când se redeschid școlile din România

Ministrul Sănătății a emis o avertizare care ridică semne de întrebare cu privire la redeschiderea școlilor din România. Instituțiile de învățământ ar urma să se deschidă pe 8 februarie, odată cu începerea celui de-al doilea semestru. Totuși, zilele trecute, într-o unitate de învățământ din București, a apărut un focar de infecție cu noua tulpină de coronavirus, apărută în Marea Britanie. Aceasta este mult mai contagioasă decât prima.

Mai exact, în cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021). Totul a pornit de la ancheta epidemiologică pornită în cazul unui pacient care lucrează în unitatea de învățământ respectivă.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Reacția Ministrului Educației după apariția focarului de infecție cu coronavirus

Ministrul Educației a declarat că are în vedere acest caz și așteaptă rezultatele secvențierii genomice. Sorin Cimpeanu a precizat că în continuare se dorește în continuare redeschiderea școlilor în data de 8 februarie, dar că o decizie finală în acest sens va fi luată pe 2 februarie.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a spus Cîmpeanu.

Tot Ministrul Sănătății a declarat că exclude posibilitatea ca elevii să înceapă semestrul 2 într-un scenariu hibrid – cu ore online și ore în bănci. Această variantă este considerată ineficientă de către Sorin Cimpeanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top