Domeniul educației este unul dintre cele mai încercate în ceea ce privește buna desfășurarea a activității în cadrul acestuia. Școala se desfășoară online pentru a preveni răspândirea coronavirusului, însă dezavantajele și problemele și-au spus cuvântul. În acest sens, autoritățile au venit cu mai multe metode care să remedieze situația în care ne aflăm acum din punct de vedere al școlilor.
Educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii din cauza pandemiei și cel care a fost supus celor mai multe schimbări de când criza sanitară s-a instalat în țara noastră. Având în vedere că elevii participă la cursuri în mediul online și nu se știe exact când vor reveni în bănci, autoritățile s-au gândit la mai multe metode prin care aceștia să recupereze cursurile la care nu au putu participa.
Este bine cunoscut faptul că unii elevi au avut probleme în ceea ce privește participarea la cursurile online, fie din motive tehnice, fie lipsa echipamentului necesar. Astfel, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, așteaptă luni „o raportare” a numărului de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe semestrul I din cauza „dificultăților înregistrate în procesul de predare online”.
După ce ministrul va afla care este situația din acest punct de vedere, va apela la cele mai bune metode pentru a le oferi elevilor șansa să treacă cu bine în semestrul al doilea. Spre exemplu, dacă un elev nu are notele necesare pentru a-i fi încheiatpă media sau alte probleme, va apela la posibilitatea ca profesorul să încheie media la patru săptămâni de la încheierea primului semestru, timp în care se vor face recuperări.
„Va trebui să modificăm, spre exemplu, regulamentul de organizare și funcționare, care dă dreptul profesorului să încheie media pe semestrul I cel mai târziu la 4 săptămâni de la începerea semestrului II – 8 februarie până pe 7 martie sunt cele patru săptămâni. Și pentru a avea timp ca acele acțiuni remediale să se poată face o lună, două luni, va trebui să decalăm acest termen legal pe care profesorii îl au la dispoziție pentru a încheia mediile, în așa fel încât să le închei mediile după ce ai reușit să repari ceea ce ai pierdut și să ai un rezultat în favoarea elevului”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Ministrul educației speră că lucrurile vor reveni la normal și întoarcerea elevilor în bănci va fi posibilă la 8 februarie. Mai mult, tot el a declarat că va fi nevoie de recuperări, motiv pentru care elevii și profesorii ar putea veni la școală sâmbăta. Ministrul spune că aceste cursuri suplimentare vor fi făcute în afara orelor din semestrul al II-lea și, prin urmare, atât elevii, cât și dacălii vor fi nevoiți să petreacă mai multe ore la școală pentru recuperare.