Educatie

Școlile se redeschid. Reguli clare pentru elevii care revin în bănci

Școala se redeschide cu reguli clare pentru elevii care revin în bănci. Așteptarea a luat sfârșit pentru elevi și profesori care au aflat că din 8 februarie vor merge fizic la ore. Decizia a fost luată de către Klaus Iohahnis, Ministrul Sănătății, Ministrul Educației și reprezentanți INSP. Totuși, revenirea la ore nu se va face în deplină normalitate, ci cu respectarea unor reguli clare.

Școala se redeschide. Ce reguli trebuie să respecte elevii

Unitățile de învățământ își deschid porțile pentru elevi și profesori, luni, 8 februarie când începe semestrul al doilea. Potrivit cu spusele Ministrului Sănătății, întoarcerea în școli va fi condiționată de pandemia de coronavirus.

În primul rând, elevii sunt obligați să poarte masca de protecție. Cei care refuză să facă asta, pur și simplu nu vor fi primiți la ore. În același timp și cadrele didactice trebuie să poarte masca de protecție, în caz contrar riscă sancțiune din partea Inspectoratului Școlar. Cursurile se suspendă dacă doi elevi dintr-o școală sunt confirmați cu virusul Sars Cov 2.

„Îmi place să cred că vom da cu toţii dovadă de responsabilitate, mai ales adulţii, cei care avem datoria să îi educăm pe copii. Dacă sunt probleme medicale, care împiedică un copil să poarte masca… Mă tem că va trebui să nu fie primit în colectivitate. În cazul profesorilor care refuză să poarte masca, Inspectoratul Şcolar trebuie să intervină. Nu e acceptabil aşa ceva. Este vorba de măsuri de siguranţă, iar portul măştii va fi măsura de bază, măsura de protecţie esenţială. Să refuze acest lucru este intolerabil”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Elevii și profesorii vor avea asigurate măști de protecție

Ministrul Sănătății a precizat că elevii și profesorii vor primi măști de protecție pe care să le poarte în unitățile de învățământ. La acest moment sunt 37 de milioane de măști de protecție în școlile din România, pe lângă stocul pe care îl au autoritățile locale.

Pe 8 februarie 2021, peste 2,4 milioane de elevi din România se reîntorc la ore, de această dată cu prezență fizică. Din cauza pandemiei de coronavirus, școlile au fost închise mai multe luni, timp în care orele s-au desfășurat exclusiv online.

Vezi comentarii

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More