Connect with us

Educatie

Se deschid școlile pe 8 februarie! Anunțul oficial al președintelui Klaus Iohannis

Președintele a participat azi la o ședință alături de premier, ministrul Educației, ministrul Sănătății și alți experți, în cadrul căreia s-a discutat situația școlilor. În conferința de presă de după ședință, președintele a anunțat că școala începe de luni, 8 februarie. Astfel, elevii revin în bănci, însă totul depinde de localitatea din care provine fiecare și care este situația în acea zonă.

Școlile se redeschid pe 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că școlile se redeschid in data de 8 februarie. În urma unei ședințe la care au participat mai mulți experți în sănătate, precum și premierul, ministrul Educației sau ministrul Sănătății, s-a decis reluarea cursurilor față în față pentru majoritatea elevilor și cadrelor didactice.

Având în vedere că, la nivel european, majoritatea statelor deschid școlile, cu excepția a trei țări, președintele a decis că și în România poate fi reluată educația în mod fizic.

„Nu suntem singur în Europa, ne-am uitat să vedem ce fac alții. Putem constata că marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. Sunt foarte puține, doar 3 state care nu deschid școlile. În consecință, în unanimitate am decis: Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la școală.”, a declarat președintele.

Președintele a explicat că revenirea copiilor în bănci depinde de situația epidemiologică din zona în care se află instituția de învățământ a acestora. Astfel, în localitățile aflate în scenariul verde, toți elevii vor merge la școală și inclusiv grădinițele vor fi deschise.

În cazul zonelor din scenariul galben, unde incidența este ceva mai mai mare și există cazuri active de coronavirus, copiii vor merge la grădiniță, iar școlile se deschid pentru elevii din clasele 1-4, copiii de clasa a 8-a și cei din clasa a 12-a, care se pregătesc de examenele naționale.

Cât despre localitățile din scenariul roșu, merg fizic la școală doar copiii la grădiniță și clasele 1-4, în timp ce restul participă la orele online.

Dacă localitatea respectivă se află în carantină, toți elevii vor sta acasă și vor participa la orele din mediul online.

Mai multe detalii vor fi comunicate pe 3 februarie, după ce specialiștii vor stabili tot ce este nevoie.

„Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil e bolnav, la câte cazuri de îmbolnăvire într-o școală se închide – toate vor fi rapid clarificate prin ordin comun de ministru al Sănătății și Educației, care va fi pregătit azi și mâine.”, a spus, printre altele, președintele Klaus Iohannis.

Care este situația în România

Iohannis a declarat că situația din țara noastră nu este una prea bună, însă, în ultima vreme, trendul a fost unul descendent. Astfel, au existat mai puține persoane internate la ATI și mai puțini oameni au ajuns la spitale în stare gravă.

Totuși, președintele atrage atenția asupra faptului că trebuie să fim în continuare conștienți de pericol și să respectăm măsurile de prevenire impuse de autorități, să purtăm masca de protecție, să ținem cont de distanțarea socială și să-i protejăm pe cei din jur.

 

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Lovitură grea pentru toți operatorii economici! Activitatea suspendată pentru nerespectarea măsurilor de prevenire | Hot News

  2. Pingback: Se deschid școlile pe 8 februarie! Anunțul oficial al președintelui Klaus Iohannis - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top