Connect with us
Singurul caz în care elevii vor putea scăpa de masca de protecție

Educatie

Singurul caz în care elevii vor putea scăpa de masca de protecție

Masca de protecție este obligatorie pentru elevii din România, încă de anul trecut, dar mai ales acum, când școlile s-au redeschis și a început semestrul 2. Ar putea exista o situație, însă, în care elevii vor scăpa de obligativitatea de a-și acoperi gura și nasul la școală.

Cazul în care elevii vor scăpa de masca de protecție

Ministrul Educației a vorbit despre cazul în care elevii din România nu vor fi obligați să poarte masca de protecție la școală. Sorin Cîmpeanu s-a referit la orele de sport pe care elevii le-ar putea face fără să-și acopere gura și nasul. Ar fi singura situație în care ei nu ar fi nevoiți să poarte masca, cu condiția ca orele de sport să se desfășoare în spații deschise, cum ar fi curtea școlii. Sorin Cîmpeanu a dat exemplul altor țări și spune că asta își dorește și pentru copiii din România.

„Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de Ministerul Sănătății. Discuțiile vor continua”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Masca de protecție obligatorie în școli

La acest moment, purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru elevii din România. Aceasta trebuie să acopere gura și nasul elevului atât în sala de clasă, cât și pe holul sau în curtea unității de învățământ. Cei care nu pot purta masca sunt sfătuiți să participe la cursuri online, în locul prezenței fizice fără mască.

Școlile s-au redeschis din 8 februarie, cu participare fizică. În ultimele luni, elevii au făcut ore exclusiv online, de acasă.

Masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top