Connect with us
ELCEN a oprit termocentrala Grozăvești, după ce s-au fost înregistrate avarii noaptea trecută. Mai multe sectoare ale Capitalei au probleme cu căldura.

Știri

ELCEN a oprit termocentrala Grozăvești. Probleme cu căldura în mai multe sectoare

Producătorul de energie Electrocentrale Bucureşti (Elcen) a înregistrat noaptea trecută două avarii, la termocentralele CTE Bucureşti Vest, unde o conductă s-a fisurat, şi la CTE Grozăveşti, care este oprită. Problemele vor fi soluţionate în cursul nopţii de 20 spre 21 octombrie, arată compania într-un comunicat.

Anunţul vine după ce, anterior, RADET a anunţat că furnizarea apei calde şi căldurii este sub parametri în sectoarele 1, 6 şi parţial în sectorul 5, din cauza unei avarii produse miercuri la CET Vest şi CET Grozăveşti aparţinând Elcen, scrie news.ro.

Azi-noapte, Elcen a înregistrat două avarii în incinta ciclului combinat (din cauza unei conducte fisurată) şi în cadrul CTE Grozăveşti”, se arată în comunicat.

În prezent, CTE Bucureşti Vest funcţionează la 60% din capacitate, iar CTE Grozăveşti este oprită.

„Astfel, pentru izolarea zonelor cu probleme şi remedierea defecţiunilor, consumatorii racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire din sectoarele 1, 6 şi parţial sectorul 5 din Capitală au fost preluaţi cu ajutorul unor unităţi de vârf”, informează Elcen.

Avariile au fost sesizate între orele 1:30 – 2:30.

Elcen estimează că va remedia defecţiunile în cursul nopţii de 20 spre 21 octombrie.

„Până la remedierea avariilor, agentul termic se va livra sub parametri normali consumatorilor din sectoarele 1, 6 şi parţial sectorul 5 din Bucureşti, racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică”, arată compania.

Elcen este cel mai mare producător de energie termică din România. Compania a intrat în insolvenţă în această lunp, ca şi R$ADET, principalul său client.

În prezent, datoriile totale ale Elcen au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,7 miliarde de lei.

Compania Elcen este controlată de Ministerul Energiei şi produce şi distribuie energie termică şi energie electrică. Este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând aproape 40% din producţia la nivelul ţării şi 90% din producţia din Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top