Connect with us
Elena Udrea, audiată la DNA

Știri

Update: Elena Udrea, sub control judiciar

Elena Udrea a venit joi la DNA, ea declarând că a fost citată petnru a fi audiată într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba, scrie news.ro.

Update 14:47: Elena Udrea a fost pusă sub control judicar în dosarul în care a fost audiată la DNA, a declarat, joi, avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, potrivit news.ro.

Update 1:20: Audierile la DNA vizează fapte privind finanţarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Pleşa, precizând că Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar în această cauză.

Vasile Pleşa a spus că în cazul lui Gheorghe Nastasia, clientul său, procurorii au luată măsura controlului judiciar, în legătură cu o luare de mită.

„Sunt evenimente din anul 2009. Da, s-au impus măsuri preventive. Deocamdată pot să vă spun că pentru domnul Nastasia, care este clientul meu, s-a impus măsura controlului judiciar în legătură cu o luare de mită, în legătură cu campania, cu evenimente din 2009”, a spus Vasile Pleşa, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Avocatul a precizat că în această cauză sunt denunţuri în care se arată că structuri din acea perioadă care aveau legătură cu unităţile administrativ-teritoriale ar fi participat, la un moment dat, cu sume de bani la campania electorală din 2009.

Vasile Pleşa a precizat că este vorba de un denunţător care a avut în acea perioadă mai multe contracte cu Ministerul Turismului.

Avocatul a mai spus că nu ştie ce amestec ar avea Ioana Băsescu, precizând că nu i-a văzut numele în dosar.

La intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Elena Udrea a spus că a fost citată telefonic de procurori să se prezinte joi pentru a fi audiată.

Întrebată în ce dosar şi în ce calitate a fost citată la DNA, Udrea a spus: „Ce mai contează dacă mă aşteptaţi să ies?”.

La DNA este audiată, de aproape trei ore, şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu.

De asemenea, la DNA a venit pentru a da declaraţii şi consultantul politic Dan Andronic, el declarând că a fost citat pentru a fi audiat ca martor într-un dosar din 2015.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat, miercuri seară, acuzaţii dure la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, acuzând-o că a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

”Am aflat prin DNA că este un mic grup de procurori care se jură că mă va face să cer custodia unuia dintre nepoţi, adică îi va aresta părinţii. (…) În linii mari, cunosc componenţa grupului de procurori, dar nu am s-o fac publică. Sunt câţiva procurori foarte apropiaţi doamnei Kovesi şi pe care i-a cărat şi consilieri şi i-a pus şi în funcţii după ce au rezolvat anumite dosare. N-o să spun nume şi va veni şi o zi când va trebui să fac publice numele”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top