Elena Udrea s-a prezentat la Poliție: „Cei care au rămas lângă Băsescu sunt hăituiți”

23.09.2016
Elena Udrea s-a prezentat la Poliție: „Cei care au rămas lângă Băsescu sunt hăituiți”

Elena Udrea a declarat, vineri, la Secţia 2 Poliţie, unde s-a prezentat pentru stabilirea programului de supraveghere în cadrul controlului judiciar impus de procurori în ultimul său dosar, că cei care au rămas lângă Traian Băsescu sunt hăituiţi, iar cei care au plecat cu Klaus Iohannis sunt ocoliţi de acţiunile justiţiei, scrie news.ro.

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la Secţia 2 Poliţie pentru stabilirea programului de supraveghere în cadrul controlului judiciar pe care procurorii i l-au impus în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Deputatul a spus că DNA acţionează cu „dublă măsură”.

„Cei care au trecut în barca actualului preşedinte şi reprezintă astăzi puterea, prin Klaus Iohannis, şi anume liderii PNL, sunt ocoliţi în mod evident, în ciuda tuturor denunţurilor, în ciuda solicitărilor de a fi aduşi – şi mă refer la doamna Gorghiu acum – de a fi chemată ca martor, sunt ocoliţi de acţiunile justiţiei, în timp ce cei care au rămas lângă Traian Băsescu şi astăzi sunt ţintele acţiunilor DNA şi hăituiţi”, a declarat Elena Udrea.

Deputatul a adăugat că nici nu mai ţine minte câte dosare i s-au făcut, în timp ce foştii ei colegi de guvern, „care au plecat cu Klaus Iohannis”, nu au avut parte de acelaşi tratament.

Elena Udrea a fost pusă, joi, sub control judiciar în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, fiind acuzată de cinci infracţiuni de spălare de bani.

În acelaşi dosar, a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu. Ea este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani.

Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză, au fost inculpaţi fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale se realiza prin încheierea unor contracte fictive cu societăţi care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, susţin anchetatorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească ţara şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, potrivit DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *