Connect with us
Elevii din Iași beneficiază vineri, cu ocazia zilei de Sfânta Parascheva și a sărbătorii Iașiului, de o zi liberă. Orele vor fi recuperate ulterior.

Știri

Elevii din Iași au vineri, de Sfânta Parascheva, zi liberă

Elevii din Iași au zi liberă și nu vor face ore vineri, cu ocazia zilei Sfintei Parascheva și a sărbătorii Iașiului.

ISJ Iași a acordat posibilitatea unităților școlare să considere ziua de 14 octombrie o zi destinată activităților extracurriculare, culturale, spirituale, umanitare sau de voluntariat. Orele vor fi recuperate ulterior, pe baza unui calendar agreat de fiecare școală.

„Considerăm importantă implicarea elevilor şi a profesorilor din şcoli în acest eveniment cultural, precum şi iniţierea la nivelul catedrelor de limba şi literatura română a unor strategii educaţionale complementare derivate din conţinutul acestui proiect. Elevii pot, astfel, contribui la realizarea unui portofoliu al şcolii, o formă creativă de exersare a spiritului critic sau jurnalistic prin consemnarea şi valorizarea mesajelor culturale desprinse din evenimentele oraşului”, a precizat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Citește și: Program PELERINAJ SFÂNTA PARASCHEVA 2016 pe zile

Elevii din Bacău, trimiși acasă din cauza condițiilor meteo

Dacă elevii din Iași au liber cu ocazia Zilei de Sfânta Parascheva, cei din Bacău au liber miercuri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Edilul băcăuan Cosmin Necula a cerut evacuarea tuturor unităților de învățământ.

Citește și: METEO: Ploi însemnate și cod roșu de inundații miercuri. Cum va fi vremea joi și vineri

”Pentru a evita orice situaţii cu potenţial de risc pentru copii, vă anunţ că am luat decizia ca, începând cu ora 11.00, toate unităţile de învăţământ din municipiul Bacău să fie evacuate. Toţi copiii pot pleca acasă! Îi rog pe părinţi să îşi ia copiii de la unităţile de învăţământ!’, a spus primarul Cosmin Necula, citat de Agerpres.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top