Știri

Elevii sunt liberi pe 2 decembrie. Când se vor recupera cursurile

Elevii sunt liberi pe 2 decembrie. Cursurile din data de 2 decembrie, când elevii sunt liberi, vor fi recuperate. Acestea se vor recupera pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituție de învățământ în parte.

Guvernul a declarat ziua de 2 decembrie zi liberă. Cursurile şcolare planificate pentru data de 2 decembrie vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar 2016-2017. Acest lucru se va face pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

2 decembrie, zi liberă pentru toți salariații din sectorul public

În conformitate cu decizia Guvernului României, ziua de vineri, 2 decembrie 2016, este liberă pentru toţi salariaţii din sectorul public. Este încă o zi liberă după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală: 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României), arată reprezentanţii MENCS.

Prin urmare, cursurile planificate pentru 2 decembrie vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar 2016-2017, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte, transmite MENCS. În plus, în şcolile din învăţământul preuniversitar privat, hotărârea de a acorda această zi liberă este la latitudinea conducerilor acestor unităţi de învăţământ.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că vacanţa de iarnă a elevilor este programată între 24 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017.

Citește și: Câte zile libere vor avea românii de sărbători

În instituţiile de învăţământ superior, activităţile didactice din data de 2 decembrie vor fi reprogramate/recuperate în cursul semestrului I, mai arată MENCS, potrivit news.ro.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More