Știri

Elevii vor mai avea parte de zile libere și după minivacanța de 1 mai! Când nu se fac ore

Elevii au parte de minivacanța de 1 mai și se vor întoarce la școală abia miercuri, 2 mai. Ei mai primesc, însă, o veste bună: urmează alte zile libere până la vacanța mare.

Astfel pînă la vacanța de vară, urmează noi zile libere. Prima și a doua zi de Rusalii (27 și 28 mai 2018) sunt nelucrătoare, astfel că elevii nu vor merge la școală sâmbătă, duminică și luni.

Tot în acea săptămână, mai vine o zi liberă: vineri, 1 iunie, Ziua Copilului.

S-a vehiculat la un moment dat informația că toată săptămâna aceea va fi liberă, dar până acum nu a fost vreo confirmare în acest sens.

Cei care sunt în clasa a XII a vor termina școala anul acesta pe 25 mai, iar absolvenții de clasa a VIII a vor termina cursurile în data de 8 iunie.

Pentru clasele terminale de la liceu, anul şcolar se va încheia pe data de 25 mai 2018, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018.

Conform unui ordin al ministrului Educației, Valentin Popa, anul școlar 2018-2019 va începe pe 10 septembrie. Așadar, această vacanță de vară se va întide în perioada 16 iunie – 9 spetembrie 2018.

Structura anului școlar 2018 – 2019: Când începe școala la toamnă. Anunț oficial

O nouă propunere de lege care îi vizează pe elevi și pe politicieni

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a înaintat o propunere legislativă care prevede că susţinerea actelor artistice de către copii la evenimentele publice la care participă şi politicieni să aibă loc numai după informarea scrisă şi detaliată a părinţilor de către cadrele didactice.

Orice prezență în scoli a politicienilor și demnitarilor ar trebui să fie avizată motivat de o comisie specială constituită la nivelul inspectoratelor școlare județene.

Proiectul mai prevede ca nerespectarea legii să fie sancţionată cu amendă de la 1.000 de lei până la 2.500 de lei.

“Actualul cadru legislativ interzice politica în şcoli, dar din ce în ce mai multe evenimente publice recente demonstrează că, sub diferite forme, oficialităţi sau politicieni au găsit modalităţi prin care să profite de prezenţa copiilor şi a elevilor pentru propriile acţiuni de PR.

Copiii nu trebuie să fie implicaţi în astfel de activităţi în care să le fie folosită imaginea, cu atât mai puţin în scopuri politice, iar cazurile recente, intens mediatizate, de la <Simfonia Lalelelor> sau campania <Balena albastră> demonstrează că legile aflate în vigoare înregistrează anumite lacune din acest punct de vedere”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More