Connect with us
Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, a transmis un mesaj de condoleante dupa moartea lui Nicolae Vieru, fostul presedinte al FRG.

Știri

Elisabeta Lipa in doliu: „Am pierdut un…”

Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a transmis un mesaj dupa decesul lui Nicolae Vieru, fostul presedinte al FR Gimnastica, in care spune ca acesta a fost un mare om de sport si o figura marcanta a gimnasticii romanesti si internationale.

”Am mai pierdut un mare om de sport. Nicolae Vieru, o figura marcanta a gimnasticii romanesti si internationale s-a stins vineri din viata. Parca mai ieri isi lansase cartea despre Nadia… L-am cunoscut bine, l-am respectat si i-am apreciat calitatile de specialist, de conducator si mai ales de om. Condoleante familiei.  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, a scris Elisabeta Lipa in mesajul sau, potrivit news.ro.

Si forul european de profil (UEG) a transmis condoleante: ”Conducatorul gimnasticii romanesti pentru mai multe decenii a decedat. Sincerele noastre condoleante celor apropiati”.

Citeste si: Nicolae Vieru, fostul presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, a incetat din viata

Tot sambata, FR Gimnastica a anuntat ca slujba de inmormantare va avea loc duminica, la Capela Bisericii Sf. Vineri, de la ora 12.00, iar ceremonia de inhumare la Cimitirul Iancu Nou, de la ora 13.30. De asemenea, un ultim omagiu ii poate fi adus lui Nicole Vieru incepand de sambata, de la ora 13.00, la Capela Bisericii Sf. Vineri din Bucuresti.

Nicolae Vieru, fostul presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, dar si fost vicepresedinte al forului international de profil a murit, vineri, intr-un spital din Bucuresti, el fiind bolnav de aproximativ sase ani de cancer de prostata.

”Un om deosebit, iti vom duce dorul, draga Nicolae Vieru. Dumnezeu sa-l odihneasca”, a scris intr-un mesaj dupa aflarea vestii Nadia Comaneci.

Nicolae Vieru s-a nascut la 21 aprilie 1932, la Buhusi (judetul Bacau). A practicat gimnastica, iar in 1947 a ocupat primul loc la CN Scolar, pentru ca in 1953 sa obtina prima pozitie la Campionatele Nationale Universitare.

A continuat cu meseria de profesor de sport, iar apoi a fost antrenor la CSS Triumf Bucuresti, dar si la lotul national masculin. In 1965-1966 a ocupat functia de antrenor federal la gimnastica masculina, iar in perioada 1967-1983 a fost secretar general al FR Gimnastica, dupa care intre 1987-2005 a ocupat functia de presedinte al forului national. De asemenea, intre anii 1976-2008 a fost si vicepresedinte al Federatiei Internationale de Gimnastica si membru in Comitetul Executiv al forului (cate 4 mandate). Din 2006 a fost presedinte de onoare al FRG si din 2008, vicepresedinte de onoare al FIG.

La nivel national a mai activat si ca vicepresedinte al COSR, intre anii 1991-1998.

Nicolae Vieru a fost si antrenor emerit, arbitru international, conferentiar universitar, iar in cariera sa a participat la 11 editii ale Jocurilor Olimpice, avand si 42 de prezente la Campionatele Mondiale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top