Connect with us
40 de copii cu vârste între 3 şi 12 ani din localitatea ieşeană Zanea s-au îmbolnăvit de hepatita A. Șase dintre ei a fost internaţi la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Știri

Epidemie de hepatita A la Iași. Poliția a intervenit

40 de copii cu vârste între 3 şi 12 ani din localitatea ieşeană Zanea s-au îmbolnăvit de hepatita A. Șase dintre ei a fost internaţi la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicii au devăluit că procesul de vindecare este complicat deoarece părinţii îi externează. Doctorii reclamă că au fost nevoiţi să ceară sprijinul Poliţiei, deoarece în unele cazuri aparţinătorii au devenit violenţi.

Directorul medical al spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache, a declarat pentru News.ro că focarul de hepatita A din comunitatea de romi din localitatea Zanea, comuna Ciurea, a fost descoperit în urmă cu trei săptămâni.

Până în prezent, 40 de copii au necesitat îngrijiri medicale. Sase minori erau internaţi sâmbătă în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

”Au fost aduşi în spital în mai multe etape, copiii având vârste între 3 şi 12 ani. Problema este că nu putem avea un control al bolii, pentru că părinţii îi aduc la spital, apoi îi scot. E complicat de comunicat cu aparţinătorii copiilor şi au fost situaţii când s-au manifestat violent faţă de angajaţii din spital, pentru că doreau cu orice preţ să-şi externeze copiii”, a declarat Mihnea Hurmuzache.

Din acest motiv, conducerea spitalului a apelat la ajutorul Politiei.

”Facem tot ce este posibil ca aceşti copii să se însănătoşească, dar în acelaşi timp se ţipă, se urlă, nu putem lucra în astfel de condiţii. Am cerut ajutorul Poliţiei şi a unei firme de pază”, a mai spus Mihnea Hurmuzache.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă

Și prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, a precizat că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a declanşat o anchetă epidemiologică la Ciurea.

Citește și: Trei români acuzați de fraudă cibernetică au fost extrădați în Statele Unite
”Am luat legătura cu primarul de la Ciurea. DSP a luat probe de apă din fântâni şi rezultatele la examenul bacteriologic sunt necorespunzătoare. Sunt condiţii de igienă precare în toată comunitatea. Lipsesc grupurile sanitare, iar accesul la apă este dificil”, a spus prefectul de Iaşi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top