Este oficial! Ce se întâmplă cu elevii care iau sub nota 5 la Evaluarea Națională

Elevii care iau sub nota 5 la Evaluarea Națională vor merge direct la școlile profesionale! Ordinul a fost publicat deja în Monitorul Oficial. Așa cum se preciează în articolul 2, aliniatul 10 din organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 la procesul de admitere vor lua parte doar elevii care au susţinut examenlu de Evaluare Națională şi a căror medie de admitere este cel puțin 5.

Este oficial! Ce se întâmplă cu elevii care iau sub nota 5 la Evaluarea Națională

Mai exact, elevii care au obținut note mai mici de 5 la examenul de Evaluare Națională nu vor mai avea posibilitate să participe la procesul de admitere în licee. Aceștia îți vor continua studiile la școli profesionale, școli care au în mod normal durata de 3 ani de zile. Acestea pot fi în sistem clasic sau dual.

Citește și: Rezultate BAC 2019 toamnă. Când se afișează notele

Pentru calcularea mediei de admitere la liceu se vor lua în considerare 80% din media de la examenul de Evaluare Națională și 20% media generală de absolvire a gimnaziului.

Procentul mediilor peste 5 la Evaluare Nationala. sursa foto:g4media.ro

În anul 2019 din 155.020 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, peste 48 de mii nu au reușit să obtină nota 5.  cu toate acestea, părinții se declară extrem de nemulțumiți de această măsură. Mulți susțin că elevilor li se vor tăia aripile și că aceasta nu este o decizie dreaptă pentru tinerii absolvenți de școală gimnazială.

Citește și: Contestații BAC 2019 toamnă. Cum contești nota obținută dacă ești nemulțumit

„O să mergem cu siguranţă pe acest prag de a obţine nota 5 pentru a fi admis la un liceu. Au fost ani de zile în care au fost înscrişi persoane şi copii care aveau 2, 3, 1 şi ceva… Pot să meargă într-o şcoală profesională şi după 3 ani când finalizează cursurile au o meserie. Nu i se taie niciunui tânăr aripile”, declara Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației.

Citește și: Modificări MAJORE la BAC și Examene Naționale din 2020. Părinții sunt nemulțumiți

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More