Categorii Știri

Este oficial: Samsung a oprit definitiv producția Galaxy Note 7

Telefoanele Samsung Galaxy Note 7 au fost retrase definitiv de pe piață. Compania Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a anunţat marţi că opreşte definitiv producţia modelului Galaxy Note 7, din cauza unor noi probleme de calitate, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de New York Times.

Într-o declaraţie depusă la Bursa de la Seul marţi seară, Samsung a anunţat că a luat „decizia finală” de a opri producţia. Acest lucru înseamnă că grupul nu va mai produce sau vinde modelul.

Anterior marţi, gigantul a anunţat în mod oficial retragerea de la comercializare a smartphone-ului Galaxy Note 7 şi suspendarea producţiei pentru acelaşi model controversat, după ce a doua variantă a prezentat acelaşi risc de a lua foc în timpul încărcării bateriei.

Compania le-a recomandat consumatorilor, care deţin smartphone-urile originale sau a doua variantă, înlocuită, a modelului, să le închidă imediat, să le returneze şi să ceară rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean.

De asemenea, autorităţile sud-coreene au precizat că au descoperit un nou defect de producţie în ceea ce priveşte smarthphone-ul Samsung Galaxy Note 7. Comisia Statelor Unite pentru Siguranţa Consumatorilor a anunţat că va continua investigaţia în ceea ce priveşte cele cinci incidente, în care un smartphone al companiei sud-coreene a izbucnit în flăcări sau s-a supraîncălzit, deşi gigantul tehnologic a anunţat retragerea imediată de pe piaţă a modelului.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More