Connect with us
Ești fumător? Ce trebuie să mănânci ca să-ţi reduci la jumătate riscul de cancer pulmonar

Știri

Ești fumător? Ce trebuie să mănânci ca să-ţi reduci la jumătate riscul de cancer pulmonar

Cercetătorii fac pași mari în descoperirea tratamentului pentru cancerul pulmonar. Acesta reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

În studiul recent, cercetătorii chinezi au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer de plămâni cu 4.500 de adulţi sănătoşi.

Citește și: Obiceiuri greşite ale românilor bolnavi de cancer. Ce nu ai voie să faci, avertismentul medicilor

Care este ingredientul cheie

Fiecare participant la studiu a fost chestionat în legătură obiceiurile alimentare, stilul de viaţă, cât de des consumă usturoi şi dacă fumează.

Rezultatele publicate în jurnalul Cancer Prevention Research au scos la iveală că cei care au mâncat usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână erau mai puţin predispuşi să dezvolte cancer de plămâni, chiar dacă fumau.

Nu se ştie încă dacă usturoiul gătit are acelaşi efect, însă cercetările anterioare sugerează că ingredientul-cheie este o substanţă denumită alicină care este eliberată atunci când usturoiul este tocat sau zdrobit.

Fumatul cauzează 90% din cancerele pulmonare

Deși se vorbește foarte mult despre influența alimentației asupra dezvoltării cancerului, prof. Christoph Zielinski susține că niciun studiu nu a arătat că un anumit aliment duce la apariția cancerului. Singurul lucru dovedit este că  fumatul cauzează 90% din cancerele pulmonare.

”Sunt aceste povești în țările cu resurse limitate ca oamenii să-și schimbe dieta pentru că e cel mai simplu mod să faci populația să creadă că poate face ceva fără să fie nevoie ca Guvernul să le plătească medicamentele.

Nu funcționează așa. Nu avem interdicții în ceea ce privește alimentația, avem recomandări și acestea sunt ca dieta să fie bogată în fructe, legume, fibre dar trebuie să ducem o viață normală, nu trebuie să trăim ca și cum am fi condamnați să murim, nu putem evita chiar totul. Zahărul, însă ar putea pune probleme dar încă se fac studii pe această temă,” a conchis medicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top