Connect with us
Eugen Tomac, președintele PMP: "Traian Băsescu, soluția cea mai bună pentru premier"

Știri

Eugen Tomac, președintele PMP: „Traian Băsescu, soluția cea mai bună pentru premier”

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, luni, că partidul este pregătit să meargă spre guvernare, obiectivul fiind obţinerea a 15% din voturi la alegerile parlamentare, el precizând că Traian Băsescu este soluţia cea mai bună pentru funcţia de premier, pe care partidul o va cere atunci când va discuta o alianţă pentru guvernare, potrivit news.ro,

”Suntem pregătiţi să mergem spre guvernare. (…) De altfel, există o realitate pe care o cunoaştem cu toţii: PSD şi-a desemnat candidatul la funcţia de premier pe domnul Dragnea, PNL-PDL după fuziune a generat un tandem Iohannis – Predoiu, probabil domnul Predoiu rămâne şi în continuare opţiunea celor de la PNL, noi după 11 decembrie suntem convinşi că putem propune cel mai bun prim-ministru pe care îl poate avea România şi vom merge cu toată încrederea pe această formulă (…) şi suntem convinşi că cel mai bun prim-ministru poate fi preşedintele Traian Băsescu”, a declarat Eugen Tomac.

El a adăugat că obiectivul PMP este obţinerea a 15% la alegerile legislative, precizând că PMP va cere funcţia de premier.

”Ceea ce putem oferi noi pentru o viitoare majoritate guvernamentală este, de ce nu, să cerem funcţia de premier”, a spus Tomac.

Totodată, el a spus că PMP va propune ca în viitoarea structură guvernamentală să se creeze un nou minister, respectiv Ministerul pentru relaţia cu Republica Moldova.

”PMP va propune ca în viitoarea structură guvernamentală să se creeze un nou minister necesar, un minister pentru relaţia cu Republica Moldova. Cred că este un prilej foarte bun pentru a trece de la vorbe la fapte concrete în ceea ce priveşte această direcţie şi mă bucur că în sânul partidului nostru există unanimitate în ceea ce priveşte necesitatea de a crea la nivelul Guvernului un minister care să se ocupe de această relaţie”, a adăugat Tomac.

La rândul său, preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a declarat că cel mai probabil săptămâna viitoare va prezenta un document privind priorităţile de guvernare susţinute de partid.

”Cred că la mijlocul săptămânii viitoare vom avea un prim draft complet pentru priorităţile de guvernare susţinute de PMP, iar alianţa care va fi după 11 decembrie propusă va fi acea alianţă care ne preia ideile şi care va ţine cont de toate aceste propuneri în viitorul guvern”, a arătat Steriu.

El a spus că nu este vorba despre un program de guvernare în adevăratul sens al cuvântului, ci sunt câteva pagini, locurile de muncă fiind printre priorităţi.

”Nu un program de guvernare în adevăratul sens al cuvântului, nu suntem partidul care să construiască neapărat viitorul guvern, dar avem resursele pentru a ocupa orice poziţie în viitorul guvern. (…) Vom avea câteva pagini de idei care să arate cum şi mai ales prin ce finanţăm priorităţile noastre. (…) Locurile de muncă vor fi probabil cuvântul cheie pe viitorul program, mai ales cele create de către antreprenorii români”, a spus Steriu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top