Euro 2016: atacuri xenofobe umilitoare ale francezilor la adresa Romaniei

Conform evz.ro, glumele si atacurile cu tenta xenofoba la adresa Romaniei nu reprezinta o noutate pentru francezi. Poate cel mai cunoscut exemplu din ultimii ani este cel legat de „salutul romanesc”, inventat intr-o emisiune de televiziune. Atunci, umoristul Jonathan Lambert a aparut imbracat cu o rochie inflorata (n.r. – specifica portului femeilor rome), s-a aplecat in fata cu mana intinsa si a rostit urmatorul text: „S’il vous plait, messieurs et mesdames”.

Citeste si: Euro 2016. Anglia – Rusia, ora 22.00. LIVE TEXT si scor

Euro 2016. Albania – Elvetia, LIVE SCORE. Echipe de start

Reactia celor din public a venit imediat si spectatorii prezenti in platou au repetat miscarea si au ras copios. „O sa ne trezim cu Ambasada Romaniei pe cap”, a fost reactia realizatorului emisiunii, care astfel a dovedit ca stie foarte bine ceea ce face, dar ca totusi nu respecta Romania si cetatenii ei.

Franta a invins nationala Romaniei cu 2-1 (0-0), vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis. Au marcat Olivier Giroud (57) si Dimitri Payet (89) si Bogdan Stancu (65 — penalty). Romania va juca urmatorul meci la data de 15 iunie, cu Elvetia, pe stadionul Parc des Princes din Paris, iar apoi va intalni Albania, la 19 iunie, la Lyon.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-06-11T13:49:34+03:00 13:49

Pagina: 1 2

Share
Scris de
Daniel Magureanu

Acest site foloseste cookies.

Read More