Connect with us
Euro 2016. Presedintele Frantei confirma riscul de atentate este crescut!

Știri

Euro 2016. Presedintele Frantei confirma: riscul de atentate este crescut!

Un francez arestat de serviciile secrete ucrainiene planuia 15 atentate teroriste in Franta, in perioada Campionatului European de Fotbal.

Euro 2016. Autoritatile franceze au mobilizat 90.000 de politisti si jandarmi.
Aceasta amenintare va fi, din pacate, pentru o lunga perioada de timp, deci trebuie sa luam toate masurile pentru a ne asigura ca EURO 2016 va fi o reusita”, a declarat presedintele francez pentru un post de radio local.

Francois Hollande

Francois Hollande


De altfel, potrivit France Press, un francez arestat in Ucraina planuia 15 atentate teroriste in Franta, la Euro 2016. Barbatul intrase in contact cu grupari ilegale din Ucraina, de unde ar fi cumparat arme si materiale explozibile.

Prins de catre serviciile secrete, cetateanul francez avea cinci pusti de asalt Kalasnikov, mai mult de 5.000 de munitii, doua lansatoare de rachete antitanc, 125 kg de TNT si 100 de detonatoare‘, a declarat Gritak. Anchetat de serviciile secrete ucrainiene, francezul ar fi recunoscut ca intentiona sa atace lacasuri de cult frecventate de musulmani si evrei, dar si cladiri administrative din Franta.

Intrebat de ce a planuit acesta atacuri, francezul s-a aratat indignat de politica guvernului sau privind afluxul masiv de straini in Franta, raspandirea Islamului si a globalizarii.

CITESTE SI: Euro 2016. Programul complet al meciurilor Campionatului European

Hans-Georg Maassen, directorul Serviciului german de informaţii interne, avertizeaza si el riscul de atentate la Euro 2016. „Stim ca organizatia terorista Stat Islamic are in vedere Campionatul european de fotbal„- a declarat germanul.

Dupa estimarile autoritatilor franceze, circa 2.5 milioane de suporteri vor fi prezenti la cele 51 de meciuri ale Campionatului European de fotbal. Turneul debuteaza vineri, 10 iunie, cu meciul dintre Franta si Romania, de la ora 22.00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top