Connect with us
Euro 2016 recordul inedit din dreptul nationalei Romaniei

Știri

Euro 2016: recordul inedit din dreptul nationalei Romaniei

Euro 2016. A inceput numaratoarea inversa. Se apropie momentul in care sportul rege va acapara Franta, Europa si restul lumii. Pentru a marca acest eveniment sportiv de marca, statisticienii de la UEFA au publicat recent un articol despre cele mai inedite aspecte descoperite in legatura cu jucatorii echipelor calificate la turneul final.

Astfel, Romania are cel mai inalt jucator de la Euro, pe portarul Costel Pantilimon, care masoara 2,03 metri. Goalkeeperul celor de la Watford e urmat in acest clasament inedit de inca trei portari: Forster (Anglia – 2,01 m), Kalinic (Croatia – 2,01 m) si Isaksson (Suedia – 2 m).

Deloc surprinzator, Suedia, recunoscuta ca o tara in care atat femeile, cat si barbatii, se bucura de calitati fizice deosebite, are cea mai mare medie de inaltime: 1,86. Romania nu straluceste la acest capitol si cu o medie 1,82 m este la egalitate cu Albania si Franta, adversarele din Grupa A. Reprezentativa Spaniei, detinatoarea trofeului, este codasa in acest clasament, cu o medie de doar 1,80 m.

Citeste si: Euro 2016. Programul complet al meciurilor Campionatului European

Meciurile de la EURO 2016, vizate de atacuri teroriste!

Pare greu de crezut, dar la Euro 2016 va participa un jucator care are 40 de ani, o varsta la care majoritatea fotbalistilor sunt retrasi demult din activitatea sportiva. Este vorba despre portarul Ungariei, Gabor Kiraly, care a debutat in fotbalul profesionist in 1998 si a evoluat pentru 10 cluburi in cariera: Crystal Palace, West Ham, Aston Villa sau Fulham. Mai sunt si alti „bunicuti” care participa la Euro 2016: irlandezul Shay Given (40 de ani), italianul

Gianluigi Buffon (38 de ani) si portughezul Ricardo Carvalho (38 de ani).In eventualitatea in care vor juca, Kiraly sau Given ar deveni primii fotbalisti de peste 40 de ani care au evoluat la o partida de la Campionatul European. Recordul este detinut de fostul capitan al Germaniei, Lothar Matthaus, care a jucat la CE cand avea 39 de ani si 91 de zile.

Revenind la nationala Romaniei, mai trebuie amintit ca Lucian Sanmartean este cel mai in varsta mijlocas stanga prezent la turneul final. La polul opus, la numai 18 ani, englezul Marcus Rashford este cel mai tanar jucator de la Euro 2016.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top