Connect with us
Euro 2016: violente de strada si cutite la Marsilia. Un suporter a fost linsat

Știri

Euro 2016: violente de strada si cutite la Marsilia. Un suporter a fost linsat

Turneul final din Franta este umbrit de violentele dintre suporterii Angliei si cei ai Rusiei, care sambata seara, cu doar cateva ore inainte de meciul celor doua nationale, au purtat un adevarat razboi pe strazile din Marsilia.

In urma confruntarilor, un fan englez a fost atat de grav batut incat in prezent se zbate intre viata si moarte, conform jurnalistilor britanici de la Mirror. Ghinionistul a suferit un stop cardiac dupa ce a fost urmarit si linsat de ultrasii rusi. Paramedicii l-au resuscitat pe strada inainte de a-l transporta la spital. In total, 31 de suporteri au fost raniti dupa ciocnirile din jurul Vechiului Port al orasului francez, asa cum a transmis publicatia locala La Provence.

Jurnalistii britanici de la The Sun au notat ca rusii erau inarmati cu cutite si cu alte arme artizanale, iar atacul lor ar fi fost foarte bine organizat. S-a mers chiar pana la un scenariu in care suporterii Rusiei ar fi intrat in conflict conform unor scheme de atac inspirate de cele folosite in armata. Pe baza celor relatate, se pare ca rusii au fost atacatorii, iar englezii cei surprinsi chiar in momentul in care consumau alcool la terasele din zona.

Citeste si: Euro 2016: Giroud, atacantul Frantei, a recunoscut ce i-a facut lui Tatarusanu

Euro 2016: atacuri xenofobe umilitoare ale francezilor la adresa Romaniei

In tentativa de a incerca sa calmeze situatia, fortele speciale de securitate din Marsilia au folosit gaze lacrimogene in partea veche a orasului. Aceste evenimente neplacute au impus masuri extreme din partea autoritatilor franceze. Astfel, intr-o conferinta de presa, prefectul regiunii Marsilia, Stephane Bouillon, a transmis ca peste 230 de brigazi de pompieri marini au fost desfasurate pentru Euro 2016. Si 17 ambulante de urgenta au intrat in actiune alaturi de ceilalti salvatori.

Nu este prima rafuiala intre grupurile de suporteri englezi si rusi, care pe fondul consumului exagerat de alcool au fost implicati in mai multe incidente si inainte de ciocnirile mentionate mai sus. Meciul dintre Anglia si Rusia, de sambata seara, s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top