Connect with us
Curs BNR: Ce se întâmplă astăzi cu leul

Știri

Euro a ajuns la un nivel record față de leu. Moneda națională, în colaps

Cursul euro/leu a ajuns la 4,63 miercuri pe piaţa interbancară şi se tranzacţiona, la ora 12:20, în scădere, la 4,62. Este cel mai mare curs din ultimii cinci ani și patru luni.

Ciprian Dascălu, economist şef al ING Bank România, a declarat că piaţa a reacţionat după comentariile băncii centrale care a spus că va permite o volatilitate mai mare pe curs şi una mai redusă de ratele de dobândă.

Acest nivel ridicat de euro vine în contextul în care Guvernul va adopta astăzi, prin ordonanță de urgență, modificări la codul fiscal, criticate de sindicate, societatea civilă și Consiliul Fiscal.

Citește și: GUVERNUL, decizie incredibilă privind salariile românilor

Citește și: Miercurea neagră: Proteste față de modificarea Codului Fiscal pe 8 noiembrie

1 Comment

1 Comment

  1. Mirce

    2017-11-08T13:34:16+02:00 at 13:34

    Pentru ce nu este lăsată România să adoptate moneda €? Pentru a exista vectorul spolerii permanete a acesteia şi a amărăştenilor! Jmekerii nu au venituri în LEI/RON ci-şi comensurează averile în €! Aşa că pe domiile lor chestia asta nu-i afectează! Însă în România preţurile mărfurilor şi serviciilor sunt echivalente cu piaţa UE, numai preţul MUNCII este altul, şi toate acestea se fac în numele „lipsei de productivitate”, de parcă de aceea un muncitor din România de la DACIA-Piteşti/Mioveni este plătit sub salariul unui salariat francez de la RENAULT-Franţa. Şi tot aşa la Ford ori alte companii. Deci spoielrea are mai multe segmente: CURSUL €LEU; Dobânda ROBOR; SALARII neechivalente ş.a.m.d.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top