Connect with us
Curs BNR: Ce se întâmplă astăzi cu leul

Știri

EURO creşte la aproape 4,64 lei. Leul, aproape de cel mai slab curs din istorie

Leul nu a mai fost atât de slab din 3 august 2012, când Banca Naţională anunţa un curs de referinţă de 4,6481 lei/euro, maximul istoric atins de moneda europeană.

Euro a atins joi cotaţia de 4,64437 lei pe piaţa interbancară, un nou record, pe fondul accentuării tensiunilor sociale, a anunţului privind revizuirea în creştere a inflaţiei şi a datelor privind creşterea deficitului comercial.

Citește și ALERTĂ! Un nor RADIOACTIV plutește deasupra Europei, în urma unui accident nuclear

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat până în prezent pe piaţa interbancară. Recordul anterior a fost stabilit în iulie 2012, când euro a atins valoarea de 4,63749 lei pe piaţa interbancară.

Leul s-a depreciat şi în faţa monedelor din regiune, precum zlotul polonez şi forintul maghiar, pe fondul accentuării tensiunilor sociale şi a protestelor împotriva modificării Codului fiscal.

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat până în prezent pe piaţa interbancară

Atât sindicatele, cât şi patronatele au criticat aspru modificările Codului fiscal anunţate de Guvern, în special cea referitoare la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, de la 1,9% la 2,7%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an, a lăsat neschimbată prognoza de 3,2% pentru finalul anului 2018 şi a estimat un nivel de 3,1% pentru septembrie 2019.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,6279 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 până în prezent.

Citește și Michael Schumacher, primul MESAJ după patru ani de la accident

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top