Connect with us

Știri

Europa are o nouă țară: Catalonia. Care este reacția României. Mesaj către românii din Spania

O nouă țară ar putea apărea în Europa. De altfel, regiunea Catalonia care încă face parte din statul spaniol și-a proclamat ieri independența. Ministerul Afacerilor Externe din România a avut prima reacție în acest scandal, care îi poate afecta serios pe românii care lucrează sau locuiesc în Spania.

România spune NU independenței Cataloniei

România nu recunoaște independența Cataloniei, se arată într-un mesaj transmis de MAE. „Spania este un aliat important şi partener strategic al ţării noastre, relaţie reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE şi la nivel internaţional.

Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acţiuni care ţine de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv.

CITEȘTE ȘI: Catalonia și-a declarat independența față de Spania, în Parlament. Madridul preia controlul regiunii

Catalonia organizează alegeri anticipate. Carles Puidgemont a dizolvat parlamentul

Reiterăm poziţia consecventă a României în favoarea respectării dreptului internaţional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat”, precizează ministerul într-un comunicat de presă.

„Situaţia generată în Catalonia ţine de ordinea internă din Spania şi ne exprimăm speranţa că va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituţionale din acest stat”, mai spun ofiialitățile din România.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top