Connect with us
Evaluare Națională 2018 în Capitală. Centru special de înscriere pentru candidații din alte județe

Știri

Evaluare Națională 2018 în Capitală. Centru special de înscriere pentru candidații din alte județe

Candidaţii ce provin din alte judeţe şi doresc să participe la admitere în liceele din Bucureşti se pot înscrie la Centrul special organizat la Şcoala gimnazială „Sfinţii Voievozi” din sectorul 1, precizează IŞMB, într-un comunicat de presă.

Fişele de înscriere se pot completa în perioada 29 iunie – 3 iulie, între orele 9,00 – 17,00.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, luni – 11 iunie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, iar pe 13 iunie – proba scrisă la matematică. Pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 14,00 – 19,00.

Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Te-ar putea interesa și: Profesorii vor să nu asiste examenul de Evaluare Națională. Ce se întâmplă cu elevii

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ anunță că profesorii vor boicota examenul de Evaluare Națională în peste 1.100 de școli.

Adio Evaluare Națională?
„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanşării protestelor.

Astfel, cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018.

Citește și: Simulare evaluare naţională 2018: Bareme de corectare, când se afişează rezultatele

Angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federaţiei noastre.

Membrii de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, din 28 de judeţe şi din Municipiul Bucureşti, au decis să nu participe la simularea examenului de evaluare naţională care se desfăşoară în perioada 5-7 martie 2018.

Conducerea executivă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, membrii Biroului Operativ, precum şi cei ai Colegiului Naţional al Liderilor susţin demersul colegilor noştri şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru perioada următoare. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top