Connect with us
Evaluarea Naţională 2018: Au început înscrierile

Știri

Evaluarea Naţională 2018: Au început înscrierile

Evaluare Națională 2018.  Înscrierile absolvenţiilor de clasa a VIII-a se pot face în această săptămână pentru  Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Perioada de înscrieri este 4 – 8 iunie.

Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se finalizează vineri, 8 iunie.

Pe 11 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, pe 13 iunie – proba scrisă la Matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14,00 – 19,00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Citește și: Simulare evaluare naţională 2018: Bareme de corectare, când se afişează rezultatele

Probele sunt monitorizate audio-video

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Reprezentanţii instituţiilor mass-media au acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţiţi de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor.

Pentru realizarea materialelor specifice (înregistrări/fotografii/preluări de imagini etc.) este necesar acceptul persoanelor care apar în acele materiale.

Calendar BAC 2018

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, primul examen din cadrul Bacalaureatului va avea loc pe 25 iunie şi va fi la limba şi literatura română, pe 26 iunie se va susţine testarea la limba şi literatura maternă, urmată fiind de proba obligatorie a profilului, pe 27 iunie, şi proba la alegerea profilului, pe 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate pe 4 iulie, tot în aceeaşi zi se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale ale Examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 9 iulie.

„Inițiativa legislativă are două părți. Prima parte propune mărirea numărului de ore atât în învățământul preuniversitar cât și în cel universitar. Iar partea a doua, introducerea probei de evaluare a competențelor motrice ca probă de competențe la examenul de Bacalaureat”, a declarat Mihaela Huncă, deputat PSD.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top