Categorii Știri

Evenimentele zilei de 17 august

Evenimentele zilei de 17 august – iata care sunt cele mai importante evenimente ce au avut loc pe 17 august de-a lungul timpului.

1896: În Londra, Bridget Driscoll este prima victimă care a decedat ca urmare a unui accident de circulație, în care a fost implicat un automobil.

1977: Spărgatorul de gheață sovietic „Arktica” devine prima navă de suprafață care atinge Polul Nord.

1998: Scandalul Lewinsky: Președintele SUA, Bill Clinton, admite în mărturia inregistrată că a avut o „relație fizică necorespunzătoare” cu interna de la Casa Albă, Monica Lewinsky. În aceeași zi, el admite în fața națiunii că a „indus în eroare oamenii”, despre relația lor.

CITESTE SI: Cate recoduri de temperatura au fost inregistrate pe Pamant anul trecut

Nasteri:

Traian Vuia (n. 17 august 1872, Bujoru, comitatul Caraș-Severin, Austro-Ungaria – d. 3 septembrie 1950, București, România) a fost un inventator român, pionier al aviației mondiale. Pe data de 18 martie 1906 el a realizat primul zbor autopropulsat (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul.

1943: Robert De Niro, actor american

Herta Müller (n. 17 august 1953, Nițchidorf, fosta Regiune Timișoara, actualul județul Timiș) este o scriitoare germană de limbă germană și română, originară din România, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 2009.

1960: Sean Penn, actor american

Decese:

Ioan Slavici (n. 18 ianuarie 1848, Șiria, comitatul Arad, d. 17 august 1925, Crucea de Jos, Județul Putna) a fost un scriitor, jurnalist și pedagog român, membru corespondent (din 1882) al Academiei Române.

Opera literară a lui Ioan Slavici este influențată de viața satului ardelean. Scriitorul a fost considerat de criticul George Călinescu un „instrument de observație excelent” al mediului rural, oferind în nuvelele sale poporale și în studiile sale o frescă a moravurilor, a comportamentului oamenilor în funcție de statificarea lor socială, în cele mai mici detalii ale ținutei, îmbrăcăminții, vorbirii și gesturilor.

Sursa foto observator.tv

Acest articol a fost actualizat la: 20 ianuarie 2016 18:44

Share
Scris de
Raluca Badoiu