Connect with us
20 iulie-15072015

Știri

Evenimentele zilei de 20 iulie

La data de 20 iulie se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Ministerul Apătării Naţionale anunţă că, în perioada, 14 – 31 iulie, între orele 9.00 – 16.00 – Muzeul Naţional al Aviaţiei Române organizează, la Galeria de artă „Pictor Ion Ţarălungă”, expoziţia „Arta în aviaţie”, care cuprinde tablouri (grafică şi pictură) cu tematică de aviaţie, cele mai multe sub semnătura lui Ion Ţarălungă, vitrine cu obiecte şi documente din creaţia artistică a piloţilor, sculpturi, statuete, crochiuri şi caricaturi cu tematică de aviaţie.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene se sărbătoreşte pe 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.

Forţele Aeriene se află în plin proces de reorganizare a principalelor entităţi luptătoare, la finalul căruia va fi realizată integrarea şi asimiliarea capabilităţii avion multirol F-16 Fighting Falcon. Această nouă escadrilă va fi organizată pe modelul deja testat şi funcţional al oricărei escadrile similare din NATO şi va beneficia de facilităţile moderne de infrastructură care se află în execuţie la Câmpia Turzii şi la Feteşti.
Tot în acest context de transformare, la începutul anului 2015 a fost recepţionat ultimul avion de tipul C-27J Spartan, activitate care a încheiat ciclul unei achiziţii ce oferă o nouă perpectivă asupra capabilităţii de transport aerian a Forţelor Aeriene.

Nașteri importante în data de 20 iulie:

La data de 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana, muzician american, de origine mexicană.

La data de 20 iulie 1943 s-a născut Adrian Păunescu, poet, prozator, jurnalist, politician român, membru de onoare al Academiei de Științe a Republicii Moldova.

Decese importante în dadata de 20 iulie:

La data de 20 iulie 1927 a încetat din viață Ferdinand I, rege al României.

La data de 20 iulie  2014 a încetat din viață Constantin Lucaci, sculptor român.

Sursa foto: ligamilitarilor.ro

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top