Categorii Știri

Evenimentele zilei de 4 iulie

Pe data de 4 iulie, se sărbătorește Ziua Americii, cunoscută drept Ziua Independenței, mai exact ziua adoptării oficiale de către Congresul de la Philadelphia a Declarației de Independență.

CITEȘTE ȘI: EVENIMENTELE ZILEI DE 1 IULIE 

Întreaga Americă se pregătește de sărbătoare, parade, carnavaluri, târguri, jocuri de baseball, reuniuni de familie, concerte și alte evenimente menite să îi scoată pe oameni în stradă pe data de 4 iulie.

Oamenii din Massachusetts, unde a fost sărbătorită Ziua Americii pentru prima dată în mod oficial, în anul 1781, se vor îmbrăca în rosu, alb și albastru și vor participa la o paradă, după care vor mânca plăcinte și participă la celebrele curse în saci.

Tot în data de 4 iulie, dar în anul 1864, prin decret domnesc, se înfiinţează Universitatea din Bucureşti, Principatele Unite ale Moldovei şi Valahiei. Universitatea din Bucureşti a fost întemeiată ca şcoală superioară la patru ani după întemeierea Universităţii Iaşi, prima universitate română modernă. În 1864 aceasta includea facultăţile de Drept, Ştiinţe, Filozofie (Litere). Primul rector al acesteia, ales la 15 septembrie 1864, a fost juristul Gheorghe Costa-Foru.

Primul doctorat în cadrul Universităţii Bucureşti a fost acordat în 1873 de către Facultatea de Farmacie. Universitatea a cunoscut ,,epoca de aur” între cele două războaie mondiale. Atunci s-a dezvoltat datorită înaltei pregătiri a profesorilor şi numărului mare de studenţi, 15.700. Astfel, Universitatea din București a ajuns să fie comparată în acea vreme cu cele mai mari universităţi:Universitatea „Columbia” din New York, Universitatea din Paris, Universitatea din Londra şi Universitatea New York.

Nașteri importante pe data de 4 iulie:

La 4 iulie 1854 s-a născut Victor Babeș, bacteriolog și morfopatolog român, fondator al școlii românești de microbiologie, membru al Academiei Române.

Decese importante pe data de 4 iulie:

La data de 4 iulie 1934 a încetat din viață Marie Curie, om de știință de origine poloneză, laureat al Premiului Nobel.

Sursa foto: holidays.net

Acest articol a fost actualizat la: 2016-01-20T19:18:25+02:00 19:18

Share
Scris de
Huff

Acest site foloseste cookies.

Read More