Connect with us
Femeile care suferă de depresie sunt supuse unui exercițiu prin care experimentează moartea, pentru a ajunge să aprecieze viața.

Știri

„Experimentarea morții”- cea mai ciudată tehnică pentru vindecarea depresiei

Femeile care suferă de depresie sunt vindecate printr-un curs ciudat. Mai exact, ele „experimentează moartea” pentru a reuși să aprecieze viața.

Liu Taijie a fondat „cursurile despre moarte” după propria ei tentativă de suicid. Ideea i-a venit în speranța că ar putea ajuta și alte femei.

Femeile suferinde sunt invitate să participe la „cursuri despre moarte”. În cadrul acestora, ele experimentează moartea, în speranța că le va reda puterea să lupte pentru viață.

Femeile în timpul cursului despre moarte.

Liu Taijie, în vârstă de 30 de ani, a fondat această experiență unică după încercarea ei de a-și lua propria viață în urmă cu trei ani. Ea a căzut într-o depresie severă după ce a fost părăsită de soț și nu reușea să-și găsească un loc de muncă. Însă, după o luptă grea ea a reușit să se recupereze și a decis ca propriile sale experiențe să le împărtășească și altor femei. Și pentru a reuși să transmită puterea pentru viață, ea a creat un ritual bizar.

Cum se desfășoară „cursurile despre moarte”


Liu a creat „cursuri despre moarte”, care conțin atât teorie despre viață și moarte, dar și câteva exerciții practice. Mai exact, ea a invitat femeile suferinde interesate de vindecare pe un deal. Pe dealul respectiv sunt săpate șase morminte, de adâncimi mici.

Liu Taijie a venit cu această idee după ce a fost la un pas să-și ia viața.

Femeile sunt apoi invitați să se întindă în „morminte” și să contempleze asupra lumii, dar fără prezența lor în ea. Cursurile cuprind și sfaturi despre gândire, prin care femeile sunt încurajate să-și recapete încrederea în ele.

Liu, din Chongqing, în sud-vestul Chinei, a declarat: „Am fost abandonată de soțul meu, am fost disprețuit de către familia mea. Am fost înșelată la locul de muncă și am vrut să mă omor. Lacrimile sunt inutile și moartea nu poate rezolva probleme. Vreau să schimb această idee și mă folosesc de experiența mea pentru a ajuta aceste femei.”

După cum s-a scris în People’s Daily China, o femeie depresivă, care a participat la „cursurile despre moarte”, a declarat: „Când mă gândesc că dacă aș fi murit – părinții mei, copilul și soțul meu … Nu aș putea să-i las.”

Liu a adăugat: „Prin această tehnică de a „trece prin moarte”, sper să le provoc să se confrunte cu moartea pentru a aprecia viața, pentru a avea o atitudine optimistă față de eșecuri și față de viață. Pentru a avea un viitor mai bun.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top