Connect with us
ATENTATE BRUXELLES. Mai multe expozii s-au produs marti in capitala Belgiei. Zeci de oameni au murit. In Romania a fost decretata zi de doliu national.

Știri

ATENTATE BRUXELLES: DOLIU NATIONAL IN ROMANIA! Patru romani raniti! ISIS a revendicat atacurile. VIDEO – Live Text

Doua explozii au avut loc marti pe aeroportul din Bruxelles. Mai multe persoane au murit.

UPDATE, 14.23: ZI DE DOLIU NATIONAL IN ROMANIA in memoria victimelor de la Bruxelles! Guvernul a decis ca joi, 24 martie, sa fie declarata zi de doliu national in Romania, ca semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Acesta a precizat ca drapelele vor fi coborate in berna si a solicitat posturilor de radio si de televiziune sa isi adapteze joi programele.

ATENTATE BRUXELLES

Update, 13.36: Confuzie în legătură cu cel de-al treilea suspect. Presa belgiană transmite că, de fapt, bărbatul capturat în cursul zilei într-un cartier din Bruxelles nu este teroristul Najim Laachroui și că a fost vorba despre o eroare de identificare.

Update, 12.54: Cel mai recent bilant al atentatelor indica 34 de morti si peste 230 de raniti.

Update, 12.11: Presa din Belgia relateaza ca principalul suspect in atentatele de la Bruxelles a fost arestat. El se afla alaturi de cei doi frati kamikaze in aeroportul Zaventem. Acesta ar fi fost implicat si in atentatele de la Paris.

terorist

Update, miercuri 23 martie 2016, ora 9.22: Sunt patru romani raniti in atentatele de la Bruxelles, a anuntat MAE. Unul a fost externat. Autoritatile belgiene au reusit sa ii identifice pe atentatorii kamikaze de la aeroportul Zaventem. Este vorba despre doi frati, cunoscuti serviciilor de securitate.

teroristi

20:28: ALERTA MAE: Trei romani au fost raniti in atentatele de la Bruxelles, anuntat Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite ca, potrivit informatiilor detinute la acest moment, exista confirmarea faptului ca trei cetateni romani au fost raniti in atentatele care au avut loc astazi la Bruxelles. Dintre acestia, doi cetateni romani se afla in spital, iar unul a fost deja externat”, precizeaza MAE intr-un comunicat de presa.

UPDATE, 18.00: Trei zile de doliu national au fost declarate in Belgia. 

UPDATE, 16.21: Barack Obama: „Poporul american este alaturi de cel belgian. Sa fim impreuna impotriva terorismului”.

UPDATE, 16.08: Statul Islamic ar fi revendicat atentatele de marti, 22 martie 2016, de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de Amaq News, o agentie apropiata gruparii teroriste.

Autenticitatea mesajului nu a fost insa confirmata si nu este clar daca postarea apartine ISIS.

UPDATE, 15.29: Surse din spitalele belgiene spun ca teroristii au folosit bombe artizanale umplute cu cuie, pentru a provoca pagube cat mai mari. Pe de alta parte, ministrul Sanatatii a spus ca inca mai sunt oameni blocati in metrou.

UPDATE, 15.13: Centrala nucleara din Liege a fost evacuata. Momentan, nu se site daca acest eveniment are legatura cu atentatele din Bruxelles.

UPDATE, 14.49: Ranitii din Colectiv, externati din cauza atentatelor din Bruxelles

UPDATE, 14.30: Televiziunea VRT anunta un bilant de 34 de morti, precizand ca 20 dintre ei si-au pierdut viata la metrou, iar alti 14 la aeroport. Totodata, se presupune ca ar fi peste 150 de raniti,

UPDATE, 14.00: Bilantul atentatelor de la Bruxelles a fost revizuit la 26 de morti şi 136 de raniti, au anuntat autoritatile belgiene.

UPDATE, 13.55 : Tarom anunta ca cinci zboruri dinspre Bruxelles spre Romania au fost anulate.

UPDATE, 13.37: Francois Hollande: „Acest razboi impotriva terorismului va fi lung, trebuie sa actionam pe cat putem de bine si sa continuam lupta noastra. Masurile noastre trebuie sa fie eficiente si rapide, dar sa respectam libertatile. Trebuie sa dam dovada de unitate. Unitatea esentiala exista la nivel mondial.Trebuie sa ne exprimam solidaritatea asa cum au facut-o si ei (n.r –belgienii) cand am fost si noi loviti de tragedie”.

UPDATE, 13.17: Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept o ‘crima barbara’ atacurile care au avut loc in capitala Belgiei.

ATENTATE BRUXELLES

Aleksei Puskov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Duma de Stat considera atentatele de marti de la Bruxelles drept o noua dovada de inconsistenta a politicii duse de NATO

Toate informatiile pe care trebuie sa le stii despre atentatele din Bruxelles:
>> Facebook a activat functia Safety Check dupa atentatele din Belgia
>> MARTURII INCREDIBILE. Cum au trait romanii stabiliti in Belgia ATENTATELE DIN BRUXELLES
>> TEO TRANDAFIR, mesaj dupa atentatele din Bruxelles: Tara mea, Europa
>> ATENTATE BRUXELLES: Marturiile unui roman care se afla in aeroport
>> ALERTA TERORISTA IN EUROPA. Se asteapta noi atentate in Londra, Paris sau Madrid
>> Fata lui Mircea Rednic, martora la atacul de pe aeroportul din Bruxelles
>> Reactia lui Klaus Iohannis dupa atentatele din Bruxelles: „Europa este sub asediu terorist”

„In timp ce Alianta Nord-Atlantica se ocupa de instalarea de noi unitati militare in statele baltice, iar SUA impreuna cu NATO intentioneaza sa creasca in mod substantial prezenta lor in Europa de Rasarit, la Bruxelles, chiar sub nasul lor, unde se afla intre altele si sediul Organizatiei, sunt ucisi oameni” a afirmat Puskov, intr-o postare pe Twitter.

ATENTATE BRUXELLES

UPDATE, 13.15: Belgia a fost tinta unor atentate „oarbe, violente si lase”, a declarat marti premierul belgian Charles Michel, citat de AFP.

UPDATE, 13.07: Se pare ca politistii belgieni l-ar fi incercuit pe un barbat care se pregatea sa comita un atentat. Informatia nu a fost confirmata.

UPDATE, 13.01: Locuitorii din Bruxelles sunt sfatuiti sa ramana in case. Parlamentul belgian este evacuat.

UPDATE, 13.00: Autorităţile române menţin nivelul de alertă teroristă cod albastru – precaut – ceea ce înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist, potrivit site-ului Serviciului Român de Informaţii.

UPDATE, 12.56:  Premierul Belgiei a anunțat un nou bilanț al victimelor: 28 de morți și 35 de răniți. 13 persoane și-au pierdut viața în exploziile de la aeroport, iar alte 15 – în atacul de la metrou.

ATENTATE BRUXELLES

UPDATE, 12.53: Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a avut discutii atat cu ministrul de Externe, Lazar Comanescu, cat si cu ambasadorul Gheorghe Tinca si s-a asigurat ca nu exista cetateni romani intre victimele atentatelor din Bruxelles.

UPDATE, 12.51: Presa din Belgia relateaza ca un pachet suspect a fost gasit in zona Palatului Regal din capitala belgiana.

UPDATE, 12.48: Facebook a activat functia safety check. În total, şase explozii au avut loc la Bruxelles: două pe aeroport, iar alte patru la metrou.

UPDATE, 12.46: Procurorii belgieni au confirmat ca a fost vorba despre atentate teroriste. Cel putin una dintre exploziile de la metroul din Bruxelles a avut loc intr-un vagon. Alerta de nivel portocaliu a fost decretata in toate institutiile europene de la Bruxelles, ceea ce inseamnă că toate sedintele si reuniunile programate au fost anulate, a anuntat comisarul european Kristalina Gheorghieva pe Twitter.

ATENTATE BRUXELLES

UPDATE, 12.40: FOTO / VIDEO: Imaginile terorii de la atentatele din Bruxelles

UPDATE, 12.13: Granita dintre Franta si Belgia a fost inchisa.

UPDATE, 12.08: Un nou bilant oferit de politia din Bruxelles indica 23 de morti si 35 de raniti

UPDATE, 11.52: MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles  +32(0)2 344 0854.

UPDATE, 11.48: Au aparut alte filmari in care se pot vedea victimele atentatelor de la Bruxelles.

UPDATE, 11.46: Reactia lui Dacian Ciolos dupa atentatele din Bruxelles.

UPDATE, 11.30. Autoritatile belgiene au confirmat bilantul victimelor atacurilor din aeroport: 13 morti si 35 de raniti.

UPDATE, 11.21. Momentul exploziei

Presa belgiană relatează că alte 10 persoane și-ar fi pierdut viața în exploziile de la metrou, dar informația nu a fost confirmată.

UPDATE, 11.23: Masuri de securitate sporite au fost anuntate de mai multe state europene. Autoritatile din Franta si Olanda au intarit securitatea pe aeroport si la granite.

UPDATE, 11.17: Televiziunea publica belgiana anunta ca una dintre exploziile de la aeroportul din Bruxelles a fost provocata de un atentator sinucigas. Politia belgiana a gasit trei centuri cu explozibili ramase neutilizate la Zaventem.

ATENTATE BRUXELLES

UPDATE, 11.16: Muzeele din Bruxelles au fost închise, iar Universitatea a fost evacuată, anunţă presa belgiană. De asemenea, autorităţile belgiene au anunţat că tot sistemul de transport public din Bruxelles a fost închis, iar mai multe şcoli au fost evacuate.

UPDATE, 11.11: 13 morti si 35 de raniti este ultimul bilant al tragediei din Bruxelles, potrivit presei occidentale.

UPDATE, 11.05: PRIMELE MASURI ANUNTATE DE IOHANNIS DUPA ATACURILE DE LA BRUXELLES.

UPDATE, 10.44: Au aparut noi filmari de la explozia din aeroport.

UPDATE, 10.41: Au aparut imagini cu oamenii evacuati de la metrou. Presa belgiană relatează că a avut loc o explozie și la stația de metrou Schuman, aflată în apropierea instituțiilor Uniunii Europene.

metroul din bruxelles

UPDATE, 10.21: O noua explozie s-a petrecut la metroul din Bruxelles. 

metrou 2

Explozia a avut loc la statia de metrou Malbeek. Metroul a fost inchis.

UPDATE, 10.16: Serviciile de securitate au descoperit mai multe bombe neexplodate pe aeroport.

UPDATE, 10.12: Inainte de producerea celor doua explozii au fost trase focuri de arma si s-au auzit strigate in araba, relateaza agentia de presa Belga. O cursa Tarom care trebuia sa aterizeze la Bruxelles a fost redirectionata catre Amsterdam.

UPDATE, 10.08. Presedintele Klaus Iohannis a avut prima reactie dupa atacul din capitala Belgiei. Seful statului a transmis „intreaga compasiune celor loviti de acest incident, autoritatilor belgiene”. „Cred ca este un eveniment care ne arata ca terorismul a ramas, din pacate, in inima Europei. Suntem extrem de ingrijorati si vom urmari evolutia de la Bruxelles”, a spus Iohannis.

ATENTATE BRUXELLES

UPDATE, 9.48: Presa straina relateaza ca ar fi 11 morti si 25 de raniti in urma acestor explozii. Zborurile au fost anulate.

MAE a anuntat ca face verificari pentru a stabili daca exista si romani printre victime. Fiica lui Mircea Rednic a fost si ea pe acel aeroport, relateaza RTV. Antrenorul lui Dinamo a spus ca vorbea la telefon cu aceasta in momentul in care au fost auzite deflagratiile. Luana Rednic s-a numarat printre cei evacuati si nu a fost ranita.

Citeste si: Fata lui Mircea Rednic, martora la atacul pe aeroportul din Bruxelles

Doua explozii au avut loc marti pe aeroportul din Bruxelles. Mai multe persoane au fost ranite.

Aeroportul din Bruxelles este in curs de evacuare, iar circulatia trenurilor a fost suspendata. Conform Sky News, cele doua explozii au avut loc in salonul de plecari, langa ghiseul companiei American Airlines.

Acest eveniment vine la cateva zile dupa capturarea la Bruxelles a teroristului Salah Abdeslam, cel care ar fi fost creierul atentatelor de la Paris, din 13 noiembrie 2015.

ATENTATE BRUXELLES

Potrivit Sky News, deflagratiile au avut loc in salonul de plecari, langa ghiseul companiei American Airlines.

Din primele fotografii si clipuri publicate de presa internationala se vede ca ferestrele cladirii aeroportului Zaventem au fost sparte.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top