Știri

Explozie la fabrica de armament din Cugir. A fost chemat elicopterul SMURD

O explozie urmată de un incendiu a avut loc în această după-amiază la fabrica de armament de la Cugir, județul Alba. În urma evenimentului nefericit, două persoane au fost rănite, dintre care o femeie care s-a ales cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului și o alta cu arsuri la ușoare la nivelul membrelor superioare. 

Explozie la fabrica de armament din Cugir. A fost chemat elicopterul SMURD

Explozia s-a produs în zona tunelului de încercări, conform informațiile oferite până acum de Alba24.ro. În aces moment, la fața locului intervin pompierii. Nicolae Albu, prefectul județului Alba, a declarat la Digi24 că a fost o „răbufnire de pulberi, nu o explozie propriu-zisă. Nu este un incendiu deschis. Echipajele de prim ajutor intervin”.

Două persoane au fost rănite grav, în urma acestei explozii, dintre care o femeie de 53 ani, cu arsuri pe aproximativ 40% din corp, pentru care a fost solicitat elicopter SMURD. Cealaltă victimă are 58 de ani și a suferit arsuri mai ușoare.

”În cursul tehnologiei de încărcare a glonțului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonțul trasor și practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziție”, a explicat un oficial din minister.

Oficialul din Ministerul Economiei a mai precizat că astfel de incidente pot avea loc destul de des și sunt cauzate de mai mulți factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziția trasoare). De cele mai multe ori astfel de evenimente se produc fără urmări grave pentru persoanele care se găsesc în apropriere.

Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar și cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-22T18:17:58+03:00 18:17

Share
Scris de
Cristina Bosioc

Acest site foloseste cookies.

Read More