Connect with us
O explozie s-a produs la rafinaria Petromidia Navodari. Planul rosu de interventie a fost activat, iar mai multe echipaje ISU au intervenit.

Știri

UPDATE: Explozie la Rafinaria Petromidia Navodari. Un mort si patru raniti

O explozie a avut loc la rafinaria Petromidia Navodari. Patru persoane au fost ranite, avand arsuri destul de grave.

Update, 23 august, 8.40: Cele patru persoane ranite au fost transportate in aceasta dimineata la Bucuresti. Elicoptere SMURD nu au putut decola din cauza vremii nefavorabile, iar victimele au fost duse cu ambulantele in Capitala.

Victimele sunt 4 barbati. Unul a suferit arsuri de gradul III pe aproape tot corpul si a fost intubat. Din pacate, acesta a decedat marti dimineata, la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Instalatia de distilare in vid de la Petromidia, afectata de explozie, a fost oprita, iar activitatea rafinariei a fost redusa. Compania a demarat o ancheta pentru a stabili ce a dus la producerea deflagratiei.

Update, 19.22: Incendiul a fost stins, a anuntat Raed Arafat. Sunt 4 raniti, dintre care unul in stare foarte grava. O ancheta a fost demarata pentru a stabili cauzele exploziei.

„La fata locului a fost trimisa si o echipa de interventie chimica si radiologica”, a mai spus Arafat.

Stire initiala

Planul rosu de interventie a fost activat, iar patru ambulante si o masina de pompieri se indreapta catre locul deflagratiei.

Ranitii vor fi preluati de echipajele de la Serviciul Judetean de Ambulanta. Coloana groasa de fum este vizibila de pe plaja din Mamaia.

Potrivit primelor informatii, explozia s-a produs in interiorul rafinariei. Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, a confirmat ca s-a produs o explozie la „unul sau doua rezervoare de azot”, urmata de un incendiu de tubulatura electrica.

Secretarul de stat a precizat ca nu exista pericol de contaminare chimica si ca mai multe echipaje ale ISU s-au deplasat la fata locului. „Momentan nu avem date despre un posibil risc bacteriologic”, a mai precizat acesta.

Una dintre victime este in stare grava si a fost dusa la spital.

 

foto:observator.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top