Connect with us
O explozie a avut loc la un bloc din Bistrița, în noaptea dintre marți spre miercuri. Nouă oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentului.

Știri

Explozie la un bloc din Bistrița. Nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

O explozie s-a produs marți noaptea într-un bloc din centrul municipiului Bistrița. Circa 100 de persoane care locuiau în cele 40 de apartamente din bloc au fost evacuate.

Explozia s-a produs la miezul nopții, într-un apartament aflat la etajul al treilea al imobilului. Nouă persoane au avut avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD. Unul dintre răniți, tânărul de 24 de ani în apartamentul căruia a avut loc explozia a fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni din București. Celelalte opt victime sunt în afara oricărui pericol.

 

Aproximativ o sută de persoane din cele 40 de apartamente ale blocului au fost evacuate, iar temporar au fost cazate la rude sau la prieteni sau într-un adăpost pus la dispoziţie de primărie.

Explozie Bistrița – Ce spune Raed Arafat

Specialiştii de la Inspecţia de Stat în Construcţii urmează să stabilească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi dacă oamenii se pot întoarce să locuiască în continuare în imobil. Blocul are cinci etaje şi două scări cu câte 20 de apartamente.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că printre răniţi ar exista şi un copil. El a precizat că tânărul transportat în Capitală are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, iar un alt rănit care a rămas internat la spitalul din Bistriţa are arsuri pe 10% din corp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top