Știri

Explozie puternică în județul Prahova. Pompierii intervin de urgență

O explozie puternică a avut în urmă cu puțin timp în județul Prahova. Un camion încărcat cu ciment a luat foc duminică în comuna Ciorani din judeţul Prahova, iar rezervorul a explodat. O parte din ciment a ajuns pe partea carosabilă.

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit, în comuna Ciorani, la un camion încărcat cu ciment.

”Arde camionul în totalitate, anvelopele şi a explodat rezervorul”, arată reprezentanţii ISU Prahova. În urma exploziei, o parte din ciment a ajuns pe partea carosabilă. Nu s-au înregistrat victime.

Citește și NEWS ALERT Incendiu de proporții la centrala nucleară Cernobîl

Incendiu de proporții la centrala nucleară Cernobîl. Un important incendiu a izbucnit marţi în zona de excludere din jurul centralei accidentale de la Cernobîl. Anunțul a fost făcut de autorităţile ucrainene.

Acestea au dat asigurări că nu s-a detectat vreo creştere periculoasă a nivelului radiţiilor, relatează AFP.

”Nicio agravare a nivelului radioactivităţii nu a avut loc în zona de excludere şi nici în teritoriile adiacente”, a anunţat într-un comunicat administraţia acestei zone.

Incendiu puternic la centrala Cernobîl

Incendiul s-a propagat până la mai puţin de zece kilometri de centrală, pe iarba uscată din zona puternic radioactivă. Ulterior s-a extins la o zonă împădurită, se arată în comunicate separate ale acestei instanţe şi serviciului de stat pentru situaţii de urgenţă.

Aproximativ 130 de salvatori, două avioane şi un elicopter luptau împotriva flăcărilor, potrivit serviciului de stat pentru situaţii de urgenţă.

Reactorul numărul patru al centralei nucleare sovietice de la Cernobîl, situată la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, a explodat, în 1986, în cursul unuii test de securitate, şi a provocat cel mai grav accident nuclear din Istorie.

După explozia din 1986, mai multe elemente radioactive au fost proiectate in atmosferă

Elemente radioactive, proiectate în atmosferă de reactor, au contaminat, potrivit unor estimări, până la trei sferturi din Europa, dar mai ales Ucraina, Rusia şi Belarusul, pe atunci republici sovietice.

În prezent, zona din jurul centralei este nelocuită de peste 30 de ani. Zona este păzită și izolată.

Alte trei reactoare de la Cernobîl au continuat să producă electricitate până la închiderea definitivă a centralei, în decembrie 2000.

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More